Ingenieurswetenschappen: Elektronica en Informatietechnologie

Krijg je een kick van computers, telecommunicatienetwerken, lasers en holografie, of van optische vezels?Wil je werk maken van milieuvriendelijke productie- en verwerkingstechnieken?of droom je van meer betrouwbare, rendabele en ergonomische machines?Wil je werken aan geavanceerde informatica- en communicatietechnologieën die steeds minder energie vragen en toch meer informatie opnemen, opslaan, verwerken en doorzenden?Kortom, wil je mee bouwen aan een betere wereld met schonere en duurzamere technologieën?

Lees verder

Internationale kansen

 

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:
België
Griekenland
Polen
Roemenië
Spanje
Zweden

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Jobmogelijkheden

Door de brede opleiding, de voorbereiding op levenslang leren en het probleem oplossend denken, zijn burgerlijk ingenieurs veelzijdig en dus breed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Er is veel vraag naar afgestudeerde burgerlijk ingenieurs, zowel in binnen- als buitenland. Als ingenieur ben je de aangewezen persoon om met behulp van je wetenschappelijke kennis technische, natuurwetenschappelijke, technologische en organisatorische problemen op te lossen.

Met het diploma van Master in de ingenieurswetenschappen: elektronica en informatietechnologie op zak liggen alle wegen open om een boeiende loopbaan uit te bouwen. Je kan niet alleen terecht in de elektronica en informatie (ICT) sector, want je opleiding is zo algemeen dat je ook werk vindt in de meest diverse sectoren, zoals daar zijn: telecommunicatie, micro-elektronica en fotonica, transport, lucht- en ruimtevaart, energie, en nog veel meer.

Surf ook eens naar de webstek van de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K.VIV).

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Haal een dubbel diploma

Naast de klassieke uitwisselingsprogramma’s biedt de Vrije Universiteit Brussel, als enige in Vlaanderen, je de mogelijkheid om een dubbel diploma te behalen. Deze bidiplomering gebeurt via het netwerk T.I.M.E. (Top Industrial Managers of Europe), een netwerk van polytechnische scholen en technische universiteiten in Europa, incl. de Université Libre de Bruxelles.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Ingenieurswetenschappen

+32-2-6292901
secr@ir.vub.ac.be