INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS

De hedendaagse bedrijfswereld is steeds meer op zoek naar professionals met sterke betrokkenheid op de uitdagingen van het bedrijfsleven. Innovatie en ondernemerschap zijn enkele cruciale aspecten. Via dit postgraduaat bieden we de werkgevers en hun startende professionals een unieke gelegenheid om zich verdiepend te vormen in innoverend ondernemerschap.

Faculteit


Ingenieurswetenschappen

Meer info

Heb je vragen?


Stuur ons een e-mailtje! We helpen je graag verder.

Contacteer ons

Studietrajecten

Je volgt het postgraduaat (60SP) gedurende één academiejaar tijdens of na je masteropleiding.

Postgraduaat na de masteropleiding
Je kan het voltijdse programma starten in september of februari onmiddelijk na je afstuderen.

Postgraduaat en masteropleiding combineren
In combinatie met het postgraduaat, maak je van je master- opleiding een tweejarig traject. We raden dit traject enkel aan wanneer je deelneemt aan een teamproject of wanneer je je masterproef en innovatie- stage uitvoert in samenwerking met eenzelfde bedrijf of rondom eenzelfde thema. 

Meer info over mogelijke studietrajecten vind je op innoverendondernemen.be/tracks.

Innovatiestage

De stage (40 SP) biedt je de kans om verbredende professionele ervaring op te doen in innovatieve projecten waarmee je in het begin van je carrière meestal niet in aanraking komt. Je kan kiezen tussen drie soorten innovatiestages:

In-company project: je werkt alleen of met een collega-student aan een innovatief project in de (inter-) nationale werkomgeving. Je kan kiezen tussen een lange of 2 korte stages. 

Teamprojecten: je werkt een academiejaar nauw samen met je campusteam aan een innovatief project. 

Business plan: je hebt ondernemerszin en je schrijft zelf een business plan rond studenten rondom een eigen project/idee, met als doel een onderneming op te richten. 

HET EINDE IS PAS HET BEGIN

Beeld je in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je diploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met dat diploma van jou ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Je hebt verrassend veel mogelijkheden en ook hier staat de VUB je bij.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Careercenter


INDIVIDUEEL ADVIES ROND CV’S, GESPREKSTRAINING EN JOBMOGELIJKHEDEN. OOK TIJDENS JE STUDIES!

Meer info

Doctoreren


VUB TELT DRIE DOCTORAL SCHOOLS TER ONDERSTEUNING VAN DOCTORANDI. ZE HEBBEN TOT DOEL JUNIOR-ONDERZOEKERS TE STIMULEREN EN TE PROMOTEN VIA WORKSHOPS, SEMINARIES, MASTER CLASSES, …

Dr in spe

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Meer weten over onze alumni?

Meer info

Volg de VUB

Op LinkedIn

Een vliegende start

De lessen van academiejaar 2017-2018 starten in de vierde week van september. We verwelkomen je graag op een van de onthaalmomenten voor nieuwe studenten. En op tal van andere actviteiten tijdens Kick off the Campus. Zo maken we je vanaf dag één wegwijs op de VUB. Heb je nu al een vraag voor de VUB? Hieronder vind je alvast wat informatie om je op weg te helpen.