Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie

De toenemende professionalisering van de ouderensector roept om mensen met kennis en vaardigheden omtrent wetgeving, management en beleid binnen de ouderensector. Zegt het opnemen van een verantwoordelijkheidsfunctie in deze immer groeiende sector je wel wat?

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

De snelle demografische verandering brengt nieuwe uitdagingen voor de samenleving met zich mee. Er is een grote nood aan goed opgeleide mensen, zowel voor het onderzoek, het beleid, de praktijk als het onderwijs.

Tweederde van de afgestudeerden in de Gerontologie werkt in de gezondheidssector of in een aanverwante sector. De meesten maakten ook sociale promotie. Het universitaire diploma Master in het Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie biedt onmiddellijke tewerkstellingsmogelijkheden in verschillende sectoren:

• de medische sector: ziekenhuizen, revalidatiecentra, woon- en zorgcentra
  • de welzijnssector: O.C.M.W.’s en centra voor geestelijke gezondheidszorg
  • talrijke aanverwante sectoren: ziekenfondsen, nationale en federale overheid, patiëntenorganisaties, verzekeringsinstellingen
  • de onderwijssector
  • wetenschappelijk onderzoek: als vorser in (universitaire) onderzoekscentra

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Programmacoördinatie Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie

+32-2-4774763