U bent hier

Politieke Wetenschappen

Programma

Aantal ECTS-credits: 
180 + 60
Aantal studiejaren: 
3 + 1
Stage: 
mogelijk
Uitwisseling: 
mogelijk in via Erasmus+ in 3e bachelor en/of 1e master
Opleidingstaal: 
Nederlands
Faculteit: 
Economic and Social Sciences and Solvay Business School
accredited by NVAO
Campus: 
Etterbeek

Maak kennis

Waarom zijn sommige landen democratisch en andere niet? Waarom zijn sommige mensen bereid zichzelf en anderen de dood in te jagen omwille van hun politieke idealen? Hoe komt het dat, hoewel we in een van de meest welvarende regio’s van de wereld leven, er toch zoveel verzuring, wantrouwen en ongenoegen in de samenleving bestaat? Zal de Europese Unie nog behoorlijk kunnen werken als er steeds meer landen bijkomen? Hoe staat het met de internationale relaties van de EU en van ons land? Welk verhaal gaat er schuil achter de verschillende conflicthaarden in de wereld? Op deze en veel meer vragen formuleert de politicoloog wetenschappelijk verantwoorde antwoorden.

Toelating en inschrijven

Wil je je studie aan de VUB beginnen, maar twijfel je of je wel genoeg voorkennis hebt of weet je niet of je wel aan de toelatingsvoorwaarden voldoet? Het staat hier allemaal mooi op een rijtje. En je kan direct zien wat het je kost.

Na je opleiding

Met een masterdiploma kun je in vele domeinen aan de slag: in het onderwijs, in de privé-sector, bij de overheid, noem maar op. Je kunt kan ook kiezen voor een carrière in de academische wereld. Niet zeker hoe je het verder wilt aanpakken? De VUB staat je bij met advies én tal van diensten.

Kies een datum >>
Kies je studie slim, kom naar een infodag

Op welke campus moet je zijn?

Campus Etterbeek
Thuisbasis van de meeste opleidingen aan de VUB: exacte en humane wetenschappen.
Wegbeschrijving
 
Campus Jette
In de schaduw van het UZ Brussel vind je alle medische opleidingen en ook Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.
 
Campus Kaai 
In de schaduw van de Zuidertoren en op een boogscheut van het stadscentrum klopt het hart van de opleiding Industriële Wetenschappen.