U bent hier

Politieke Wetenschappen

Programma

Aantal ECTS-credits: 
180 + 60
Aantal studiejaren: 
3 + 1
Stage: 
mogelijk
Uitwisseling: 
mogelijk in via Erasmus+ in 3e bachelor en/of 1e master
Opleidingstaal: 
Nederlands
Faculteit: 
Economic and Social Sciences and Solvay Business School
accredited by NVAO
Campus: 
Etterbeek

Maak kennis

Begrijpen wat macht is, hoe de politiek in elkaar zit, hoe mensen politieke beslissingen nemen, en hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien, daar gaat het om. Een politicoloog is niet tevreden met een snelle en oppervlakkige blik op de zaken; een politicoloog wil meer weten en beter begrijpen. Doorheen de bachelor- en masteropleiding leer je met een kritische blik naar de wereld te kijken. Je vormt je eigen mening, je communiceert ze op een duidelijke manier, en onderbouwt ze met goede argumenten. 

Toelating en inschrijven

Wil je je studie aan de VUB beginnen, maar twijfel je of je wel genoeg voorkennis hebt of weet je niet of je wel aan de toelatingsvoorwaarden voldoet? Het staat hier allemaal mooi op een rijtje. En je kan direct zien wat het je kost.

Na je opleiding

Met een masterdiploma in de Politieke Wetenschappen kan je de wereld aan. Onze masters komen na hun studies terecht in tal van sectoren: in internationale organisaties, in de diplomatie, bij de Europese Commissie, bij overheidsorganisaties, in lokale besturen, in culturele instellingen, bij  derdewereldorganisaties, in de consultancy, in het internationale vluchtelingenwerk, bij de krant, op de nieuwsredactie van tv, in de politiek... 

Kies een datum >>
Kies je studie slim, kom naar een infodag

Op welke campus moet je zijn?

Campus Etterbeek
Thuisbasis van de meeste opleidingen aan de VUB: exacte en humane wetenschappen.
Wegbeschrijving
 
Campus Jette
In de schaduw van het UZ Brussel vind je alle medische opleidingen en ook Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.
 
Campus Kaai 
In de schaduw van de Zuidertoren en op een boogscheut van het stadscentrum klopt het hart van de opleiding Industriële Wetenschappen.