Programma in het kort

Aantal studiejaren:
3 + 2
Stage:
in het masterprogramma 900 uur voor klinische en 875 uur voor arbeids- en organisatiepsychologie
Uitwisseling:
mogelijk in het kader van Erasmus+- en Socratesprogramma's: Maastricht, Tilburg (NL), Parijs (FR), Berlijn (D) Firenze (IT), Coimbra (POR) Barcelona (ES) en Bodø (N)
Opleidingstaal:
Faculteit:
Psychologie en Educatiewetenschappen
accredited by NVAO
Campus:
Brussels Engineering, Sciences & Humanities Campus

Kies je programma voor Psychologie:

Bachelorprogramma's

en gelijkwaardig
Startplan

Masterprogramma's

en gelijkwaardig

Na de master

Bachelor in de psychologie

Startplan
Academiejaar 2017-2018
Het modeltraject Bachelor of Science in de Psychologie (totaal 180 studiepunten) bestaat uit 3 jaar:
- Het 1ste bachelorjaar van het modeltraject (1BA): 11 verplichte vakken (studiedelen). Totaal 61 studiepunten (SP).
- Het 2de bachelorjaar van het modeltraject (2BA): 11 verplichte vakken. Totaal 60 SP.
- Het 3de bachelorjaar van het modeltraject (3BA), waar een verdieping (a.h.v. profielen) binnen de verschillende richtingen in de psychologie dient gekozen te worden: verplichte vakken + 2 profielen + keuzevakken (minimum 5-8 SP). Totaal 59 SP.
De student dient geslaagd te zijn voor de 3 bachelorjaren van het modeltraject om het bachelordiploma te behalen. De student dient hierbij de prerequisites of verplicht voorgaande vakken (inschrijvingsvereisten) te respecteren. De student wordt ten zeerste aangeraden het modeltraject te volgen.

Dit studietraject wordt NIET in avondonderwijs aangeboden.

1ste bachelorjaar (1BA PSY)

Alle studenten die de bacheloropleiding in de Psychologie aanvatten dienen te starten met het 1ste bachelorjaar van het modeltraject (11 verplichte vakken of studiedelen).
Uit de hieronder genoemde cursussen, moet voor ten minste 61 ECTS-credits worden geselecteerd.