Rechten

Wens je je competenties inzake analytisch en synthetisch denkvermogen op te tillen naar een hoger niveau?Beschik je over een brede culturele achtergrond, inzicht in historische evoluties en interesse voor de politieke en sociale actualiteit?Ben je geïnteresseerd om je te verdiepen en te specialiseren in de rol van het recht binnen de verschillende domeinen van de maatschappij, evenals het gebruik en misbruik ervan?Zijn je mondelinge en schriftelijke taalbeheersing en –vaardigheid van een voortreffelijk niveau?

Meer info

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

 

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

België
Denemarken
Duitsland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Italië
Litouwen
Malta
Nederland
Noorwegen
Polen
Slovenië
Spanje
Turkije
Zwitserland

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Met je bachelordiploma in de Rechten kan je al onmiddellijk, als bijvoorbeeld bedrijfsjurist, terecht op de arbeidsmarkt. Met je Masterdiploma Rechten kan je in uiteenlopende sectoren terecht:

  • het uitoefenen van een togaberoep (advocaat, parketmagistraat, rechter) of een van de overige functies binnen de gerechtelijke wereld waarvoor een juridische opleiding vereist is (griffier, gerechtsdeurwaarder …)
  • het bedrijfsleven
  • de overheid
  • de nationale en internationale diplomatie

Na het volgen van een Master na Master in het Notariaat, kan je aan de slag als aspirantnotaris of notarieel jurist.

Ook de volgende Master na Masters zijn voor jou een optie:

  • Sociaal Recht
  • Internationaal en Europees Recht.

Uit onderzoek blijkt dat er momenteel bijna geen werkloze juristen zijn!

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Na het beëindigen van je masteropleiding in de Rechten kan je nog verder studeren. We bieden onder meer de volgende master na master opleidingen: Sociaal Recht, Internationaal en Europees Recht, International and European Law en Notariaat.

Bovendien kan je, na het volgen van de afstudeerrichting Criminologie rechtstreeks overstappen naar een eenjarige Master in de Criminologie.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Recht en Criminologie

+32-2-6291577
faculteit.rechten@vub.ac.be