Sociologie

In hoeverre biedt het onderwijs gelijke kansen aan alle kinderen? Waaraan besteden Vlamingen tegenwoordig hun tijd? Hoe veranderen families en welke gevolgen heeft dat voor jongeren en ouderen? Waarom voelen burgers zich onveilig in de samenleving? Allemaal maatschappelijke vragen die volop in de publieke belangstelling staan - en de socioloog volop beroeren.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

 

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar: 

België
Bulgarije
Duitsland
Nederland
Oostenrijk
Slovenië
Spanje
UK 
Zweden

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Sociologen kom je overal tegen! Er is veel vraag naar degelijk sociaal wetenschappelijk onderzoek en het werk van sociologen is van groot belang voor het ontwikkelen van beleid. Of je nu geïnteresseerd bent in onderzoek of je hart eerder bij het beleid en de praktijk ligt, de opleiding Sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel heeft bewezen je goede kansen op een boeiende job te geven.

Sociologen hebben een grote kans op een uitdagende job in het onderzoek, zowel op de universiteit als in de sociale profit- en de commerciële sector. Verder vind je onze afgestudeerden terug bij overheidsorganisaties, in lokale besturen, in het sociaal werk, in culturele instellingen, in internationale organisaties, bij de Europese commissie, bij derdewereldorganisaties, in het vluchtelingenwerk, bij de krant, in de media, in de politiek en ga zo maar door.

Sociologen vind je dus vrijwel overal. Dat komt omdat ze aan de Vrije Universiteit Brussel een brede basisopleiding hebben gekregen en zich in verschillende richtingen hebben kunnen specialiseren.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

De meeste studenten vatten na de bachelorfase van de opleiding Sociologie doorgaans de masteropleiding Sociologie aan, maar dit is niet de enige mogelijkheid. Zo kan je met een bachelordiploma Sociologie, mits het volgen van de desbetreffende minor tijdens je bacheloropleiding, ook rechtstreeks doorstromen naar de MSc in de Criminologische Wetenschappen, de MSc in het management en het beleid van de gezondheidszorg, de MSc in het management, zorg en beleid in de gerontologie. Na het volgen van een voorbereidingsprogramma, kan je o.a. starten in de opleidingen MSc in de Politieke Wetenschappen, MSc in de Bedrijfskunde, MSc in Management en MSc in het Toerisme.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be