Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

Wil je je creativiteit en ontwerptalent verder ontwikkelen en combineren met wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden? Wil je de wisselwerking tussen ruimte en maatschappij, kritisch en multidisciplinair, mee helpen verklaren? Heb je een hart voor vraagstukken omtrent verstedelijking en stedelijkheid? Dan is de masteropleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning jou op het lijf geschreven. Deze masteropleiding wordt aangeboden voor reguliere studenten in 2 jaar of voor werkstudenten in avondonderwijs in 3 jaar. Toelatingsvoorwaarden Je wordt rechtstreeks toegelaten tot deze masteropleiding als je over een academisch bachelor- of masterdiploma beschikt. Ben je in het bezit van een ander professioneel bachelordiploma dan kan je de opleiding aanvatten mits het volgen van een schakelprogramma (45 ECTS).

Raadpleeg de brochure

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Het diploma Master in de Stedenbouw en Ruimtelijke Planning is vereist voor het behalen van een erkenning als ruimtelijk planner door de Vlaamse en Brusselse overheid. Tevens is het een vereiste om in aanmerking te komen voor een aantal openbare ambten in verband met ruimtelijke ordening. Stedenbouwkundigen en ruimtelijke planners kunnen ook aan de slag in de private sector waar tal van studiebureaus op zoek zijn naar gekwalificeerde werkkrachten. Ruimtelijke planners bestrijken daarbij een breed veld van activiteiten, zoals het opstellen van ontwerpen (aanlegplannen, woonwijken, landschapsparken, beheersplannen, gemeentelijkestructuurplannen, verkeersplannen, …) en het uitvoeren van onderzoek (landschapsstudies, naar mobiliteit, woningmarkten, sociale veiligheid, handel, kansarmoede, leefbaarheid, …).

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Coördinatie Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

stedenbouw@vub.ac.be

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen

secr@we.vub.ac.be