Taal- en Letterkunde

Kan je niet genoeg krijgen van talen? Heb je je masterdiploma Vertalen of Tolken al op zak, maar wil je meer weten over taalpsychologie of letterkunde? Heb je zin om je taalvaardigheden op een hoog niveau verder te ontwikkelen? Zie je talen als de sleutel die allerlei internationale deuren opent en wil je graag een (extra) masterdiploma behalen? Wil je talen studeren in een stad waar alle talen gewoon op straat worden gesproken? 

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

België
Duitsland
Finland
Frankrijk
Hongarije
Italië
Nederland
Spanje
Turkije
UK

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Pers? Radio en televisie? Of eerder lesgeven?

De schrijvende pers, radio en televisie kijken uit naar mensen met bijvoorbeeld een masterdiploma Nederlands-Frans. Vanzelfsprekend is ook lesgeven een optie mits het behalen van het diploma van de academische lerarenopleiding: onderwijsinstellingen en de sector van het volwassenonderwijs hebben nood aan goede taalleraren en diploma’s Nederlands-Engels of Frans-Duits zijn fel gegeerd.

Ook bedrijven en de overheid hebben graag taalspecialist in huis

Maar ook grote bedrijven hebben er belang bij taalspecialisten in huis te hebben, evenals de toeristische en de culturele sector, de overheid en de internationale instellingen: denken we hier bijvoorbeeld aan de talencombinaties Engels-Spaans of Frans-Engels.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Twee masterdiplomas op vijf jaar tijd?

Dankzij de keuze van drie talen wordt je de mogelijkheid geboden om twee masters te behalen in vijf jaar tijd. (Master in de Taal- en Letterkunde: twee talen, gevolgd of voorafgegaan door Master in de Taal- en Letterkunde: één taal).

Je kan na je master doorstromen naar de lerarenopleiding om in het secundair onderwijs les te geven.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Letteren en Wijsbegeerte

+32-2-6293905
faclw@vub.ac.be