Toegepaste Economische Wetenschappen

Globalisering van de economie, anti- en andersglobalisten, windmolens voor de kust, duurzame ontwikkeling, Europese monetaire en fiscale integratie, delocalisatie en banenplannen, betaalbaarheid van sociale zekerheid en pensioenen, liberalisering van de markten en privatisering van overheidsbedrijven… Het zijn stuk voor stuk brandend actuele vraagstukken waarvan de antwoorden het aanzien van onze samenleving in de toekomst mee zullen bepalen - en die toegepaste economische wetenschappers volop beroeren.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

 

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

België
Bulgarije
Duitsland
Finland
Frankrijk
Italië
Letland
Polen
Slovakije
Slovenië
Spanje
Tsjechië
Turkije
UK

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

 

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

De opleiding TEW aan de Vrije Universiteit Brussel getuigt van een brede visie en veelzijdigheid. Onze TEW’ers zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren, zoals banken en verzekeringen, audit en consulting, maar ook overheidsinstellingen en parastatalen. En dit zeker niet alleen in auditkantoren, studiediensten of andere staffuncties, maar ook in operationele functies.

Sommigen worden sales manager of verantwoordelijke van de personeelsdienst, anderen zijn actief als analist in de marketing of in de productieafdeling. Sommigen zullen doorstoten tot topmanager (CEO’s), gedelegeerd bestuurder van een internationaal bedrijf, “chief economist” van een belangrijke Europese bank of, wie weet, directeur van de Nationale Bank.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

De meeste studenten vatten na de bachelorfase doorgaans de masteropleiding TEW aan, maar dit is niet de enige mogelijkheid. Zo kan je, na het volgen van een voorbereidingsprogramma, starten aan de MSc in de Toegepaste Economische Wetenschappen: Handelsingenieur, de MSc in de Sociologie, de MSc in de Politieke Wetenschappen, ... Het volgen van de minor Management en beleid van de gezondheidszorg verleent je onmiddellijke toegang tot de MSc in het Management en beleid van de gezondheidszorg.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Economische en Sociale Wetenschappen & Solvay Business School x

+32-2-6292508
faces@vub.ac.be