U bent hier

Tolken

Programma

Aantal ECTS-credits: 
180 + 60
Aantal studiejaren: 
3 + 1
Stage: 
verplicht
Opleidingstaal: 
Nederlands
Faculteit: 
Arts and Philosophy
accredited by NVAO
Campus: 
Etterbeek

Maak kennis

In onze geglobaliseerde wereld is de tolk bijzonder machtig: enkel de tolk kan de toren van Babel bedwingen, enkel de tolk kan mensen dichter bij elkaar brengen, enkel de tolk weet vandaag nog wat betekenis betekent. Daarbij komt niet alleen een grote verantwoordelijkheid, maar ook een grote taalkundige en communicatieve fijngevoeligheid kijken; een taalgevoeligheid die bovendien veel verder reikt dan het louter woordelijk vertalen.

Toelating en inschrijven

Wil je je studie aan de VUB beginnen, maar twijfel je of je wel genoeg voorkennis hebt of weet je niet of je wel aan de toelatingsvoorwaarden voldoet? Het staat hier allemaal mooi op een rijtje. En je kan direct zien wat het je kost.

Na je opleiding

Met een masterdiploma kun je in vele domeinen aan de slag: in het onderwijs, in de privé-sector, bij de overheid, noem maar op. Je kunt kan ook kiezen voor een carrière in de academische wereld. Niet zeker hoe je het verder wilt aanpakken? De VUB staat je bij met advies én tal van diensten.

Kies een datum >>
Kies je studie slim, kom naar een infodag

Op welke campus moet je zijn?

Campus Etterbeek
Thuisbasis van de meeste opleidingen aan de VUB: exacte en humane wetenschappen.
Wegbeschrijving
 
Campus Jette
In de schaduw van het UZ Brussel vind je alle medische opleidingen en ook Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.
 
Campus Kaai 
In de schaduw van de Zuidertoren en op een boogscheut van het stadscentrum klopt het hart van de opleiding Industriële Wetenschappen.