Vertalen

De vertaler weet dat taalvaardigheid niet hetzelfde is als vertaalvaardigheid en dat bruggen bouwen niet uitsluitend een bouwkundige bezigheid is. Dat het juiste woord op de juiste plaats een wereld van verschil maakt en dat je over een jota meer of minder niet over één nacht ijs gaat. Dat de vertaler hierbij niet enkel vertrouwt op haar/zijn uitstekende taalgevoeligheid, maar ook rekent op gespecialiseerde informatiebronnen en hoogtechnologische hulpmiddelen. Dat vertalen, kortom, een ambacht is die vaker wel dan niet te vergelijken is met de edelste der kunsten.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

De Master in het Vertalen bereidt je voor op het beroep van vertaler in een vertaalbureau, als zelfstandige of in loondienst. Je kan er ook mee terecht op vertaal- en terminologiediensten van de overheid of in nationale en internationale bedrijven. In softwarebedrijven kan je instaan voor de communicatie. Heel wat afgestudeerden werken als ondertitelaar voor de VRT of ondertitelingsbedrijven. Ook in de media, het onderwijs en de culturele en toeristische sector vinden onze afgestudeerden werk. Zij worden daarbij vooral, en zowel op de Belgische als de internationale arbeidsmarkt, gegeerd vanwege hun ruime talenkennis, praktische attitude en efficiëntie.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Letteren en Wijsbegeerte

+32-2-6293905
faclw@vub.ac.be