Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen

Ben jij non-conformistisch, sta je sceptisch tegenover jezelf en je omgeving en doe je aan doorgedreven zelfontplooiing?Heb je een zelfstandig karakter en weet wat je wil?Ben je op zoek naar je eigen filosofisch gefundeerd wereldbeeld?Ben je geboeid door breedmaatschappelijke vraagstukken en word je enthousiast van filosofische discussies over tal van onderwerpen zoals gender en diversiteit?Of wil je nu eens eindelijk studeren waar je echt zin in hebt?

Lees verder

Overtuigd om te komen studeren aan de VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

 

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

België
Duitsland
Nederland
Spanje

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Binnen de Wijbegeerte en Moraalwetenschappen kunnen afgestudeerde masters met zeer goede tot uitstekende studieresultaten in aanmerking komen voor een doctoraatsbeurs bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, de Onderzoeksraad van de Vrije Universiteit Brussel of bij een andere externe overheidsdienst.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Kritische denkers gezocht in bedrijfswereld, culturele sector en in media

De bedrijfswereld zoekt naar mensen die kritisch zijn, een algemeen overzicht nastreven en structuren kunnen ontwikkelen. Als afgestudeerde kan je er wellicht terecht, maar evenzeer in culturele organisaties of in de media.

Voor de klas?

Gezien de finaliteit van de opleiding met betrekking tot de moraalwetenschappen wordt een aantal afgestudeerden leraar Moraal of Filosofie in het secundair onderwijs of aan een hogeschool.

Hulpverlening?

De studenten die de stage morele begeleiding en het aanvullende opleidingsonderdeel praktische humanistiek hebben gevolgd, komen in aanmerking om te werken als moreel consulent in hulpverlenende organisaties in het algemeen of in een van de Centra Morele Dienstverlening in het bijzonder.

De jobuitwegen voor Bachelors en Masters in de Wijsbegeerte zijn dus zeer uiteenlopend.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Letteren en Wijsbegeerte

+32-2-6293905
faclw@vub.ac.be