Ziekenhuisfarmacie

Ben je geïnteresseerd in de organisatie en beheer van de ziekenhuisapotheek en het geneesmiddelendistributiesysteem? Wil je inzicht krijgen in de productie van radiofarmaca, steriele bereidingen en geneesmiddelen die gebruikt worden in de chemotherapie? Wil je je verder verdiepen in alle aspecten van de ziekenhuisapotheek? Dan is de master-na-masteropleiding in de Ziekenhuisfarmacie iets voor jou.

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Als Master na Master in de Ziekenhuisfarmacie beschik je over alle vaardigheden om als ziekenhuisapotheker te functioneren. De meeste ziekenhuisapothekers komen logischerwijze terecht in een ziekenhuis. Daar zijn ze onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van het distributiesysteem, de bereidingen, klinische farmacie en het verzamelen en verspreiden van farmacologische en toxicologische informatie.

Ziekenhuisapothekers maken ook deel uit van multidisciplinaire werkgroepen en comités om het doeltreffend en veilig gebruik van geneesmiddelen te optimaliseren. Ook zijn ziekenhuisapothekers werkzaam bij overheidsdiensten en farmaceutische bedrijven.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC) Jette

+32-2-4774481
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be