Toegepaste Taalkunde

Je wil je talenknobbel tot nut maken? En daarmee bedoel je vooral: een echte meertaligheid ontwikkelen die in de echte praktijk een echte meerwaarde oplevert? Je wil je talenknobbel, met andere woorden, gebruiken om mensen en organisaties met elkaar te verbinden, hun horizon te verbreden of hun contacten te verdiepen?

Lees verder

Studenten vertellen

In het middelbaar wist ik al wat ik wilde doen: de wereld rondreizen. En hiervoor heb je natuurlijk talen nodig. De keuze voor Toegepaste Taalkunde was dus snel gemaakt. Het is een richting waar je intensief met taal bezig bent en waarmee je nog alle kanten uit kan: tolken, vertalen, journalistiek, voor ieder wat wils. Er is ook een breed aanbod aan talen. Ik heb voor Spaans en Engels gekozen, twee wereldtalen. Na twee jaar Spaans in het middelbaar was ik meteen verkocht en Engels heeft altijd al mijn voorkeur weggedragen. En waar is het beter om deze talen te leren dan in het multiculturele Brussel? Hier kom ik dagelijks in contact met vreemde talen. Ook de mogelijkheid om keuzevakken te kiezen is een pluspunt. Zo stel je een leertraject samen dat jou past. Wil je liever journalistieke vakken of gaat je voorkeur uit naar een derde taal? Jij beslist!

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

België
Bulgarije
Duitsland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland 
Italië
Letland
Litouwen
Oostenrijk
Polen
Portugal 
Roemenië
Slovakije
Slovenië
Spanje
Tsjechië
Turkije
Zweden

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Meertaligheid is een stevige troef op de arbeidsmarkt. Door de toenemende internationalisering doen het bedrijfsleven, de overheid, de media, en tal van internationale instellingen steeds meer een beroep op meertalige communicatiespecialisten. Als vertaler werk je in een vertaalbureau, als zelfstandige of in loondienst bij de overheid of in bedrijven, als tolk bij internationale instellingen, de overheid, in het bedrijfsleven of op de vrije markt. Met een gezonde portie nieuwsgierigheid en een vlotte pen of een goede stem kan je terecht als journalist bij kranten en tijdschriften, op internetredacties en op radio- en tv-redacties. Als meertalige communicatiespecialist vind je een job in de mediawereld, bij uitgeverijen, in het onderwijs, in non-profitorganisaties, in de toeristische sector, in de public relations…

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Het bachelordiploma in de Toegepaste Taalkunde is een volwaardig diploma waarmee je op de arbeidsmarkt terecht kan, maar het is vooral een perfecte basis om door te stromen naar één van de aangeboden toegepast taalkundige masteropleidingen.

Maar ook daarrna kan je nog verder studeren. Studeren is daarbij niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Letteren en Wijsbegeerte

+32-2-6293905
faclw@vub.ac.be