VUB For Life?

Al 11 jaar lang roept Studio Brussel elke derde week van december uit tot de Warmste Week van het jaar. Want dan zamelen zijn luisteraars massaal geld in voor het goede doel met tal van al dan niet ludieke acties. Ook de VUB doet deze keer massaal mee! 

Click here for English

VUB, meer dan studeren alleen.

Maak van de VUB de warmste universiteit van Vlaanderen

Click here for English

Ook aan de VUB organiseerden studenten en personeelsleden de afgelopen edities tal van acties. Maar omdat er geen algemeen platform was, waren die niet altijd even zichtbaar. Dus wat als we de krachten dit jaar nu eens bundelden? Samen staan we sterker, toch!? Doe mee, organiseer een actie, en steun een goed doel naar keuze.  

Informeer en engageer je VUB-collega’s, -vrienden of -medestudenten en zet een toffe actie op poten. Foto’s of video’s van de voorbereidingen of de actie deel je met ons allemaal via #VUB #VUBforlife en #MFL2017. Zo kan iedereen meegenieten.

De details of nieuws over het event kan je op deze website kwijt. Zo ziet de ganse VUB hoe zij hun steentje aan jouw actie kunnen bijdragen.

Zin om een actie op te zetten of wil je het VUB-For-Life-team versterken? Of zit je nog met praktische vragen? Mail dan snel naar vubforlife@vub.be

Tijd voor actie!

Zet zélf een toffe actie op, maak van de VUB de warmste universiteit van Vlaanderen en steun het goede doel van jouw keuze.

Doe mee aan Music For Life!

 • Zoek een goed doel om geld voor in te zamelen of steun Villa Samson, een beestig project van het UZ Brussel.
 • Zet zelf een actie op poten.
 • Registreer je actie op de website van de Warmste Week, selecteer een goed doel naar keuze, of kies voor Villa Samson en beschrijf je actie.
 • Breng de VUB op de hoogte van je actie via vubforlife@vub.be
 • Voer je actie tussen eind september en met 20 december 2017.
 • Stort je opbrengst door via je persoonlijke account op de website van De Warmste Week. De Koning Boudewijnstichting stort het geld vervolgens door naar het goede doel van jouw keuze.

Welk goed doel moet ik steunen?

Een actie opzetten voor het goede doel is 1 zaak. Maar welk goed doel kies je? Op de website van de Warmste Week vind je een overzicht van de goede doelen die je kan steunen. Zit jouw favoriet er niet tussen, dan vind je er ook de uitleg over hoe je dat eventueel zelf kan toevoegen.  

Geraak je niet wijs uit het aanbod? Steun dan Villa Samson, en zamel geld in voor dit beestig project van ons eigen Universitair Ziekenhuis, het UZ Brussel. Waar wacht je nog op?

Je hebt je actie geregistreerd bij Music For Life. Wat nu?

 • Log je in op de website www.vub.be via je persoonlijke VUB NetID en maak je eigen event van de actie aan op onze website.
 • Vertel wie, wat, waar en wanneer organiseert zodat andere VUB'ers zien hoe ze je kunnen helpen.
 • Zet er ook bij voor welk goed doel je dit doet.
 • Geef best ook een woordje uitleg over je actie en vertel wat de mensen kunnen verwachten als ze je initiatief steunen.
 • Vergeet ook niet om je contactgegevens te vermelden.
 • Belangrijk: tag je event met “VUBforlife”. Zo komt het op deze webpagina te staan en pikt het VUB-For-Life-team het op. 
 • Het VUB-For-Life-Team zorgt vervolgens voor extra promotie.

Belangrijk: tag je event met “VUBforlife”. Zo komt het op deze webpagina te staan en pikt het VUB-For-Life-team het op.  Het VUB-For-Life-Team zorgt vervolgens voor extra promotie.

Geraak je er niet aan uit? 

 • Mail het VUB-For-Life-team via vubforlife@vub.be en vertel ons wie je bent en wat je wanneer gaat doen. 
 • Vermeld je contactgegevens in die mail.

Is je actie afgelopen?

Zijn alle wafels verkocht, de spieren los gemasseerd en de centen geteld? Laat ons dan via vubforlife@vub.be weten hoeveel je actie heeft opgebracht. Zo kunnen we nadien berekenen hoeveel alle acties van onze VUB-studenten en -personeel opgebracht hebben om vervolgens onze vette cheque met zijn allen te gaan afgeven op het provinciaal domein Puyenbroeck.

En vergeet uiteraard je geld niet door te storten aan De Warmste Week. Log in op je persoonlijk dashboard op www.dewarmsteweek.be . Daar vind je alle gegevens om je geld door te storten. De Koning Boudewijnstichting. Zij zorgt er tenslotte voor dat jouw geld bij het juiste goede doel terecht komt. 

"Ik doe mee. En jij?" - Caroline Pauwels

Click here for English

De VUB is meer dan studeren alleen. Al ruim 180 jaar bouwt de VUB mee aan een betere samenleving als een vooruitstrevende, vrij onderzoekende en kritisch denkende universiteit. We streven onafgebroken naar kennis en inzicht. Verlichting vormt de rode draad bij alles wat we doen op het vlak van onderwijs, onderzoek en maatschappelijk engagement. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij. Dat is onze missie. 

Tegelijk blijven we inzetten op een heel persoonlijke en democratische benadering die alle leden van de VUB-community sterker maakt, zodat ze succesvol hun rol kunnen opnemen in de wereld van vandaag en morgen. 

Net daarom engageert de VUB zich voor De Warmste Week 2017. Net daarom moedig ik onze studenten én personeel massaal aan om zélf actie te ondernemen en je rol als geëngageerde burger met zin voor burgerparticipatie met volle teugen op te nemen.

Beste VUB’ers. Trek massaal je loopschoenen aan, haal die cupcakevormpjes maar uit de kast, maak die wafelijzers warm, zet de pintjes fris, draai de muziek een tikkeltje luider op de personeels-TD of verzin een fantastische manier om de VUB-gemeenschap van haar beste kant te laten zien en de VUB nog een stukje dichter bij mekaar te brengen. Niets is ondenkbaar. Geen dogma’s. Alles is mogelijk! Maak van de VUB tijdens de derde week van december de Warmste Universiteit van Vlaanderen. Ik reken op jullie.

We are VUB!

Caroline Pauwels

Samen met UZ Brussel

Een actie opzetten voor het goede doel is één zaak. Maar welk goed doel kies je dan? Omdat kiezen verliezen is, maken we de keuze voor jou graag iets makkelijker. Wat als je nu eens geld ging inzamelen, voor Villa Samson? Een beestig leuk project van ons eigen Universitair Ziekenhuis, het UZ Brussel.

Click here for English

De VUB en Villa Samson: één en hetzelfde DNA

Villa Samson wordt een warm huis naast het UZ Brussel. Straks kunnen gehospitaliseerde jonge en oudere patiënten hun ziekenkamer geregeld even omruilen voor één van de gezellige hoekjes in Villa Samson, waar ze kunnen genieten van een paar gestolen momenten met hun trouwe huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, wordt het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via dierentherapie.

De villa opent de deuren eind november 2017 en zal een verschil maken voor velen. Villa Samson wordt een unicum in ons land! Eens geopend heeft Villa Samson jaarlijks 250.000 euro nodig om de werkingskosten te dekken. Dankzij jouw steun is Villa Samson straks een baken van hoop, steun en troost voor iedereen die vecht tegen een ziekte of aandoening. Zeg nu zelf: wat is er mooier dan gehospitaliseerde – en niet zelden langdurig zieke – medemensen de kans te geven contact te onderhouden met hun geliefde huisdier?

Het is niet toevallig dat een opvallend initiatief als Villa Samson het levenslicht ziet binnen de schoot van het UZ Brussel én de VUB. Buiten de lijnen kleuren zit nu eenmaal in het DNA van deze nauw verwante organisaties. En dus ook in het DNA van haar medewerkers en studenten. Daarom deze warme oproep: denk samen met ons out of the box en steun Villa Samson. Dan wordt die warme week straks warmer dan ooit tevoren!

Meer weten over dit project? Surf naar de website van Villa Samson.

Geld inzamelen?

Er zijn natuurlijk heel wat manieren om geld in te zamelen voor het goede doel. Veel van die acties zijn makkelijk op te zetten. Maar kies je voor een event, dan komt daar plots heel wat extra bij kijken. Toch hoeft dat je niet af te schrikken. Onderstaande tips en tricks helpen je op weg om er een geslaagd event van te maken. Succes! 

Click here for English

Tips & Tricks

 • Kies een toffe en originele actie.
 • Werk samen! Hoor eens onder andere studenten of collega’s welke ideeën daar bruisen. Zo krijg je geen 10 aparte fuiven waarvoor iedereen veel werk en communicatie hoeft te doen, maar 1 grote fuif. Bovendien maken vele handen weinig werk.
 • Registreer je actie ook op onze website. Zo zien de andere VUB’ers wat je van plan bent.
 • Zoek een goede datum en locatie. Klinkt logisch, maar toch. Organiseer dus geen fuif als er die dag een TD gepland staat of doe geen wafelenbak op de campus wanneer iedereen in de stad zit voor Saint-Vé.
 • Zorg dat je vergunningen in orde zijn. Zowel op de campus als in de stad heb je vaak een vergunning nodig om een activiteit uit te voeren. Informeer je naar de randvoorwaarden om niet weggestuurd te worden door de security, of slechter… de politie.
 • Zit je administratie op orde? Gebruik je muziek, of geef je een fuif? Is je SABAM/Billijke vergoeding dan geregeld? Of voldoe je wel aan de veiligheidsvoorschriften?
 • Houd je budget onder controle. Toffe ideeën kosten ook geld. Verlies dat niet uit het oog. Je wil op het einde van de rit winst maken en geen verlies. Je DJ, deeg of knutselmateriaal kost ook geld.
 • Communiceer je plan aan de rest van de VUB. Zorg dat de mensen weten wat je gaat doen en wanneer ze waar moeten zijn om je te steunen.
 • Gebruik deze website
 • Vergeet Student.vub.be niet
 • Vraag via vubforlife@vub.be een VUB-for-life-scherm aan op de campus -> zo komt je activiteit op de schermen te staan.
 • Gebruik je eigen social medianetwerk. Maar klop ook eens aan bij dat van je kring.
 • De VUB kiest er zo nu en dan een event uit dat ze via haar kanalen verspreidt.
 • Durf. Probeer eens in te bellen bij StuBru, klop aan bij Bruzz, de Moeial,… Wie weet pikken ze je event wel op.

MARCOM verzamelde een aantal handige tips voor het organiseren van events op deze website.

Mediakit

Je wil natuurlijk niet overkomen als een bedrieger wanneer je de straat optrekt met je actie. Daarom hebben we hier een aantal sjablonen verzameld die je kan gebruiken om je actie de nodige geloofwaardigheid bij te brengen.

Downloadzone

Hier komt een lijst met downloadlinks:

Ontdek al onze acties

Benieuwd hoe jij je steentje kan bijdragen aan VUBforlife? Dit zijn alle events waarop de komende weken geld wordt ingezameld. Staan ze al in jouw agenda?

VUBforlife

Geen events beschikbaar