Wat is het VUB Career Center?

Het VUB Career Center is een centrale dienst van de Vrije Universiteit Brussel die de kloof tussen studenten en de arbeidsmarkt wil verkleinen. Je kan er terecht voor advies in verband met de opmaak van je CV en motivatiebrief, maar ook voor hulp tijdens de zoektocht naar een (eerste) job en voor begeleiding tijdens het sollicitatieproces. Dit kan zowel door persoonlijke begeleiding als door collectieve workshops. Deze service is er exclusief voor studenten en alumni van de VUB.

Sinds oktober 2016 heeft de VUB een partnership met The Adecco Group en staan onze career coaches klaar om (ex-) studenten te begeleiden. Om de services van het VUB Career Center zo efficiënt mogelijk te laten verlopen voor de student, wordt er met een carrière platform gewerkt waar de student een eigen profiel kan aanmaken. 

Team

Het team bestaat uit twee enthousiaste professionals die verantwoordelijk zijn voor alles wat met coaching, workshops en de stap naar de arbeidsmarkt te maken heeft. 

Aline Baeyens

Aline was in mei 2016 één van de 7 finalisten van de wedstrijd 'CEO for One Month' van The Adecco Group in België en deed vervolgends twee maanden nationale en internationale ervaring op naast twee directieleden. Na deze fantastische ervaring begon ze in november 2016 te werken in het Career Center. Ze studeerde Taal-en Letterkunde aan de Universiteit van Gent en is gebeten door literatuur en sociale media. Je kan bij Aline terecht voor alle coaching sessies en ze geeft ook workshops samen met Laure.

Je kan Aline ook altijd een mailtje sturen via aline.baeyens@adecco.be

Laure Hermans

Laure studeerde Agogische wetenschappen aan de VUB. Na haar studies kwam ze in november 2014 bij The Adecco Group in België terecht, daar heeft ze 2 jaar als Administration & Finance Consultant gewerkt. Sinds februari 2017 werkt ze voor het Career Center. Door haar eigen ervaringen binnen de VUB te bundelen met haar kennis van de uitzendsector helpt ze je graag verder. Haar grote passies zijn reizen en social media. Net zoals Aline kan je bij Laure terecht voor elke soort coaching en geeft ze verschillende workshops.

Je kan Laure altijd contacteren door een mailtje te sturen naar laure.hermans@adecco.be

 

 

E-mail


vubcareercenter@adecco.be

Telefoon


02 629 11 88

Locatie


Pleinlaan 2, lokaal B.011

Maak een afspraak


Klik hier

Services voor studenten

Het VUB Career Center helpt studenten tijdens hun zoektocht naar een eerste job na het behalen van hun diploma. Onze service gaat van de opmaak van CV en motivatiebrief tot sollicitatie- en presentatietechnieken. Je kan hiervoor een persoonlijke afspraak maken of een workshop volgen. 

Ben je op zoek naar een studentenjob? Dan kan je hiervoor terecht bij het team studentenstatuut & studiefinanciering / studentenjobs

Workshops

 Het VUB Career Center organiseert workshops rond verschillende onderwerpen:

  • Insights in your skills and ambitions: Interactieve workshop met als doelstelling meer inzicht te krijgen in je eigen drijfveren en kwaliteiten. 
  • Social media awareness: Workshop rond professionele bewustwording in het gebruik van social media. Deze workshopt zoomt in op Facebook, Twitter en LinkedIn. 
  • Assessments revealed: Workshop met als doel meer zicht te krijgen op assessments en bijhorende testen. De deelnemers krijgen de kans om een aantal testen voor de workshop af te leggen waarbij de interpretatie van deze testen wordt besproken tijdens de workshop.
  • Personal branding: Workshop met tips, tricks en stappenplan voor jouw personal branding. Hoe ontsnap je aan het grijze imago van 13 in een dozijn? Hoe jezelf presenteren als topkandidaat? Tijdens deze workshop overlopen we ook de opmaak van een aantrekkelijk CV en een goede motivatiebrief. 
  • LinkedIn: Tijdens deze workshop bespreken we het belang van een LinkedIn-profiel maar ook hoe je een profiel moet aanmaken en gebruiken bij het solliciteren.

Wil je graag een workshop op maat voor je vereniging of faculteit? Dat kan! Stuur een mailtje naar vubcareercenter@adecco.be en we bespreken samen de mogelijkheden.

Persoonlijke Begeleiding

Zit je na het volgen van één van onze workshops nog steeds met vragen of twijfels? Aarzel dan niet om een afspraak te maken en dan helpen we je graag verder.

Het Career Center voorziet drie soorten persoonlijke begeleidingen: 

  • CV en motivatiebrief: Ondervind je moeilijkheden tijdens het opmaken van je CV en/of motivatiebrief? Maak een afspraak en dan bekijken we het samen.
  • Interviewtechnieken: Wat kan je verwachten van een sollicitatiegesprek? Hoe moet je reageren op moeilijke vragen? Hoe kan je je het best voorbereiden? Deze coaching kan enkel geboekt worden indien er effectief een sollicitatiegesprek gepland staat. Wij merken uit ervaring dat de informatie die wij geven anders niet voldoende waardevol is.
  • Career journey: Het einde van je studies is in zicht en je bent toegekomen aan de zoektocht naar werk. Maar hoe begin je daar nu aan? Welke mogelijkheden zijn er allemaal, ook breder dan je afstudeerrichting? Wij helpen je graag oriënteren in de arbeidsmarkt en gaan samen op zoek naar de perfecte match.

Belangrijk: Door de grote vraag naar persoonlijke begeleiding hebben we besloten om maximum twee individuele sessies per persoon toe te laten. Dit geldt niet voor de workshops. Je kan met andere woorden dus twee individuele afspraken inplannen en daarnaast nog inschrijven voor verschillende workshops.

Werknemer

Via ons carrière platform kan je een persoonlijk profiel aanmaken en de uitgebreide vacaturedatabank raadplegen. Bekijk bedrijfspagina's, schrijf je in voor jobgerelateerde evenementen of maak een afspraak met één van onze career coaches. Dit platform is hoofdzakelijk gericht op vaste aanwervingen en alles wat daarbij komt kijken. Ben je op zoek naar een stage? Dan kan je hier terecht.

Vind je ideale job!


Vacatures

Zoek een stageplaats


Vacatures

Werkgever

Bent u een werkgever en wil u graag een vacature plaatsen op ons jobboard? Dat kan! Het VUB Career Center heeft in samenwerking met JobTeaser een carrière platform, "Career center",  ingericht om de arbeidsmarkt en de VUB-studenten te verenigen en hen te ondersteunen bij hun carrièreplannen. Het Career Center van JobTeaser is hét platform in Europa, is rechtstreeks geïntegreerd in het intranet van meer dan 250 onderwijsinstellingen en biedt oplossingen voor het verspreiden van vacatures en het verhogen van de zichtbaarheid van employer brands.

Een platform voor de studenten met veel verschillende functionaliteiten.

Heeft u stageopportuniteiten binnen uw bedrijf? Dan kan u deze plaatsen op het jobboard dat speciaal voor stages voorzien is.

Bent u op zoek naar een jobstudent voor uw bedrijf of organisatie? Het team studentenstatuut & studiefinanciering / studentenjobs kan u als werkgever helpen in uw zoektocht naar jobstudenten voor korte of langere duur, voor vakantiewerk of voor werk op onregelmatige uren. Met meer dan 15.000 studenten, beschikt onze universiteit over een grote pool hoogopgeleide werkkrachten.