Portal for

Brochures

Brochures van de bachelor- en masteropleidingen aan de VUB

Geïnteresseerd in één of meerdere van onze opleidingen? Klik op de opleiding en download de brochure(s) in PDF.

 

Krijg je de brochures liever thuis opgestuurd? Vul dan het aanvraagformulier in!

Brochures van de masteropleidingen die niet gekoppeld zijn aan een bachelor

Geïnteresseerd in één of meerdere van onze opleidingen? Klik op de opleiding en download de brochure(s) in PDF.

Brochures van de master-na-masteropleidingen aan de VUB


Krijg je de brochures liever thuis opgestuurd? Vul dan het aanvraagformulier in!

Algemene Brochures

Wat-brochure

 

Waar-brochure

Maak kennis met het uitgebreide opleidingsaanbod van de Vrije Universiteit Brussel, de studiekeuzebegeleiding en alle begeleidingsmogelijkheden van A tot Z

Ooit al eens gedacht om in Brussel te gaan studeren? In deze brochure lees je over de VUB, het studentenleven, de campussen, studentenvoorzienigen …  Zodat jij weet wat het leven en studeren aan de VUB is.

Kieswijzer Zit je in het secundair onderwijs en begin je stilaan na te denken over verder studeren? Heb je moeite om uit het enorme aanbod aan studierichtingen een keuze te maken die helemaal bij jou past? Dan helpt de dienst Studieadvies je een keuze te maken via deze brochure

Brochure Op Kot

Op zoek naar een kot? Blader dan even door de brochure 'Op kot' en ontdek dat er heel wat mogelijkheden zijn, die bovendien ook rekening houden met je beperkte studentenbudget. Let wel op: je aanvraag voor een kot van de VUB moet voor 1 mei bij ons zijn.
Specifieke Lerarenopleiding Ben je bachelor, master, licentiaat, ingenieur, arts of apotheker en wil je na je studies les geven? Dan volg je best een specifieke lerarenopleiding. De specifieke lerarenopleiding bereidt je voor op een baan als leraar secundair onderwijs (ASO, KSO, TSO en BSO). Het diploma leraar is vereist om als leraar in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs vast aangesteld en volledig verloond te worden. Je leest er meer over in de brochure.
Centen voor studenten

Deze brochure geeft overzichtelijke basisinformatie over je sociaal statuut als student en over de verschillende mogelijkheden om je studies te financieren.
Op www.centenvoorstudenten.be vind je de meest recente en uitgebreide informatie.

Voorbereidingsactiviteiten

Studeren, maar hoe?

Brochures jobuitwegen Wetenschappen

Jobuitwegen Chemie Deze brochure geeft je een blik op de jobmogelijkheden na een opleiding Chemie.
Jobuitwegen Geografen - Biologen Deze brochure geeft je een blik op de jobmogelijkheden na een opleiding Geografie of Biologie.
Jobuitwegen Wiskundigen en Fysici Deze brochure geeft je een blik op de jobmogelijkheden na een opleiding Fysica of Wiskunde.