Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Panelgesprek: Slimme meters

donderdag, 28 februari, 2013 - 19:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Aula Q
Vereniging van Ingenieurs uit de Vrije Universiteit Brussel
events@virbr.be
http:/www.virbr.be
Panelgesprek

Debat georganiseerd door de Vereniging van Ingenieurs uit de Vrije Universiteit Brussel (VIrb) en Uitstraling Permanente Vormingmet moderator Prof. dr. ir. Jacques De Ruyck.

'Slimme' meters of een 'slim' netwerk van energievoorziening zijn begrippen die vooral de jongste jaren hun ingang hebben gevonden. Enerzijds is het landschap van de energievoorziening behoorlijk veranderd, anderzijds is ook de aandacht voor milieunormen en zuiniger omgaan met energie toegenomen, waardoor men zich genoodzaakt ziet om de uitbating van de distributienetwerken voor energie te optimaliseren.

Er wordt nu bijvoorbeeld, ten gevolge van plaatsing van zonnepanelen of windturbines, elektriciteit op minder regelmatige manier geproduceerd en op het net gestuurd. Maar dat brengt risico’s mee: de meer stabiele stroomvoorziening, opgewekt door de elektriciteitscentrales, wordt onderworpen aan meer schommelingen.

Slimme meters kunnen er voor zorgen dat aanbod en verbruik beter op elkaar worden afgesteld, door bijvoorbeeld sommige huishoudelijke toestellen op betere tijdstippen te laten aanschakelen. Een ander streefdoel kan zijn om het verbruik overdag te spreiden om pieken en dalen weg te werken en aan billijke tarieven te werken.

Moderator

• Prof. Dr. Ir. Jacques De Ruyck

Panelleden

• Dhr. Patrick Devos (Eandis)
  • Dhr. Marc Van den Bosch (directeur generaal bij FEBEG)
  • Dhr. Joeri Uyttendaele (benelux filiaal van Actility, making things smart)

• DATUM: donderdag 28 februari 2013
  • TIJDSTIP: 19u00 (Ontvangst met een drankje)
  • 20u00 Start panelgesprek
  • LOCATIE: Vrije Universiteit Brussel, Campus etterbeek. Pleinlaan 2, 1050 Brussel (exacte lokaal wordt meegedeeld bij de inschrijving)
  • PRIJS: UPV-lid: 7 euro
  • Lid VKP VUB/Ehb/UZ/ VIrbr: 1 euro
  • Studenten (alle) en VUB-personeel: 1 euro op vertoon van studenten- of personeelskaart.
  • Anderen: 8,5 euro
  • INSCHRIJVEN via events@virbr.be of upv@vub.ac.be of de inschrijvingspagina.
  • Gelieve naam, e-mail, gsm en status (personeel VUB, student, andere, lid…) mee te vermelden bij de inschrijvingen.