Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Dokter, mag ik U wat vragen? Homeopathie, een kritisch overzicht

maandag, 1 december, 2014 - 14:00
Campus: Brussels Health Campus
UZ Brussel
auditorium kiekens
upv
upv@vub.ac.be
Lezing

Homeopathie, een kritisch overzicht. Een lezing van Prof. dr. Norbert Fraeyman, hoogleraar farmacologie, UGent.

Volgens de homeopathie zijn symptomen geen uiting van de ziekte zelf, maar van de strijd die het lichaam tegen de ziekte voert.Homeopaten gaan er vanuit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte. Men noemt dit het gelijksoortigheidsprincipe.

Veel mensen zoeken hun heil in alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie. Wat zijn de wetenschappelijke bewijzen dat ze werken? Hoe sterk speelt het placebo-effect? Zijn er risico's? Houden we de reguliere geneeskunde en alternatieve geneeskunde best strikt gescheiden of kan een integrale geneeskunde tot een betere gezondheidszorg leiden?

Normale prijs: € 3
Euromut- en Partenaleden: gratis
UZ Brussel personeel: gratis
Personeel Vrije Universiteit Brussel: € 1
Studenten (alle): € 1

ter plaatse inschrijven en betalen.

Bijlage:
PDF icon homeopathie.pdf