Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2014-2015

vrijdag, 24 april, 2015 - 14:30
Faculteit: Law and Criminology
Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Brussel
Gebouw Q, aula QA
Opleiding Notariaat VUB i.s.m. Wolters Kluwer
Evenementen.rc@vub.ac.be
Afscheidscollege André Michielsens

De Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel heeft als eerbetoon aan Professor Gommaar Van Oosterwyck een leerstoel opgericht die zijn naam draagt.

Als Notaris, Voorzitter van de Antwerpse Conferentie van Notarissen, Vrederechter en Hoogleraar in het notarieel recht in de opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel en als directeur van deze opleiding, heeft Gommaar Van Oosterwyck op het hoogste niveau de belangen van het notariaat en deze van de Vrije Universiteit Brussel steeds oprecht en toegewijd gediend.

Met deze leerstoel wordt een drievoudig doel beoogd: een hulde brengen aan Gommaar Van Oosterwyck, een gelegenheid scheppen voor notarissen en oud-studenten om de band met elkaar en met de leden van  de opleiding aan te halen en het woord geven aan een gastspreker die een onderwerp dat in rechtstreeks verband staat met het notariaat en daarmee verwante beroepen, op wetenschappelijke wijze behandelt.

Voor het academiejaar 2014-2015 is de 16de leerstoel Gommaar Van Oosterwyck ter ere van zijn emeritaat toegekend aan Prof. André Michielsens, directeur en bezieler van de opleiding Notariaat van de VUB.  De titel van zijn voordracht luidt "Plinius".

U heeft de mogelijkheid in te schrijven op de lijst van voorintekenaars voor het Liber Amicorum dat ter gelegenheid van deze leerstoel wordt aangeboden aan collega André Michielsens. Dit kan tot en met 12 maart 2015. Deze lijst wordt mee opgenomen in het boek. Voor meer informatie, klik hier.

Als u de opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel wil steunen, klik dan hier.

• Onthaal om 14.30 uur
  • Verwelkoming door prof. dr. Elisabeth Alofs
  • "Plinius", afscheidscollege door prof. André Michielsens
  • Laudatio door prof. dr. Hélène Casman
  • Overhandiging van het Liber Amicorum André Michielsens door notaris Aloïs Van den Bossche
  • Receptie

Praktische gegevens

• Datum: Vrijdag 24 april 2015 om 14.30 uur (onthaal)
  • Plaats: Vrije Universiteit Brussel, Gebouw Q, Aula Q.A., Pleinlaan 2, 1050 Brussel
  • Bereikbaarheid: Zie plan en meer info op www.vub.ac.be/infoover/campussen/etterbeek.html.
  • Openbaar vervoer:
    - Trein: Station Etterbeek
    - Tram 23 en 25 hebben een halte op de Gen. Jacqueslaan ter hoogte van de Campus
    - Bus 95 stopt op de hoek van de Kroonlaan en de Gen. Jacqueslaan

Inschrijvingen

Gelieve zich te registreren vóór 20 april 2015. Deelname is gratis.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.