Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Those who can: Move your brain

woensdag, 11 maart, 2015 - 09:00 to woensdag, 11 maart, 2015 - 16:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
leraarvanmorgen@vub.ac.be

Samen werken aan de leraar van morgen: taal en wetenschappen in beweging

Studie- en ontmoetingsdag voor leraren, directies, mentoren, pedagogische begeleiders, onderwijsverantwoordelijken, lerarenopleiders, studenten en alumni
Datum: woensdag 11 maart 2015 van 9u tot 16u00

Opzet

Krijg je van bewegen fitte hersenen? Wat doet meertaligheid met het brein? Doen wetenschappen je brein “bewegen”? Wat zijn de recente “bewegingen” in onderwijs?

We gaan op de studiedag na hoe je via taal, wetenschappen en bewegen de hersenen van je leerlingen naar een hoger niveau kan tillen. Hoe kan je op een originele en laagdrempelige manier je leerlingen motiveren voor beweging, wetenschappen en talen? Dit doen we via het voorstellen van de laatste onderwijs“bewegingen”.

Vanaf 9u  Ontvangst en registratie (ontvangstruimte Nelson Mandela)
9u30 – 10u30 Plenaire sessie: Move your brain – Prof. Dr. Evert Zinzen en dra. Inge Bogaert (auditorium Q)
10u30 – 12u00 Workshop 1 naar keuze
12u00 – 13u30 Lunch met wetenschappen- & bewegingsparcours (ontvangstruimte Nelson Mandela)
13u30 – 15u00 Workshop 2 naar keuze
15u00 – 16u00  Presentatie en debat: Wat doen bewegen, meertaligheid en wetenschappen met het brein? – Prof. Dr. Romain Meeusen en Prof. Dr. Esli Struys (auditorum Q)
Vanaf 16u00 Afsluitmoment met receptie (ontvangstruimte Nelson Mandela)
Sluit onmiddellijk aan op het avondprogramma Onderwijsdebat: hervorming secundair onderwijs.

Avondprogramma

Sluit vanaf 16u00 onmiddellijk aan op de debatavond mét boekvoorstelling.
Boek: Ides Nicaise, Bram Spruyt, Mieke Van Houtte, Dimikritos Kavadias (red.) (2014). Het onderwijsdebat. Waarom de hervorming van het secundair broodnodig is. Antwerpen: EPO.

Meer info: www.lerarenopleidingbrussel.be

Deelnemers aan de studiedag MOVE YOUR BRAIN krijgen een gratis exemplaar van het boek Het onderwijsdebat. Waarom de hervorming van het secundair broodnodig is.

In samenwerking met

Registreren

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.
Bijlage:
PDF icon SOM2015.pdf