• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Duurzame Dinsdagen #2 - Winkelbevoorrading en thuislevering: efficiënt goederenvervoer in de stad

dinsdag, 29 november, 2016 - 14:00 to dinsdag, 29 november, 2016 - 17:00
bpost
Muntcentrum (ingang via Bisschopsstraat), 1000 Brussel

Inschrijven voor dit event is niet langer mogelijk

E-commerce zit in de lift. Boodschappen worden online besteld en met de wagen op weg naar huis of naar het werk opgehaald. Pakjes worden thuisgebracht of in lockers afgeleverd. En dat allemaal liefst zo snel mogelijk nadat we de bestelling hebben gedaan, en op een moment dat ons het beste past. Hierdoor wordt stadsdistributie fragmentarischer maar ook frequenter. Hoe kunnen we deze evolutie leefbaar houden voor de stedelingen? En hoe kunnen we de winkelbevoorrading en thuislevering zo efficiënt en duurzaam mogelijk laten verlopen?

• 13:45 - Onthaal
  • 14:00 - Cathy Macharis (VUB): 'De 5 A’s van duurzame stadsdistributie'
  • 14:20 - Michael Browne (University of Gothenburg): 'E-commerce and omni-channel retailing: A major problem or a potential opportunity for last mile logistics in the city?' (ENGLISH)
  • 14.40 - Steve Sel (VIL): 'E-levering: wat de consument écht wil'
  • 15:00 - Interactieve sessie adhv MAMCA (Multi-Actoren Multi-Criteria Analyse): 'Wat kunnen we doen rond de fragmentering van goederenstromen in de stedelijke context?'
    Marc Schepers (City Depot): Bundeling
    Hans Robben (Bpost Bringer): Crowd logistics
    Oscar Determan (de Buren): Locker netwerk en afhaalpunten
    Marianne Thys (Brussel Mobiliteit) – De aanpak ontwikkeld door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • 17:00 - Einde
Duurzame Dinsdag #1: een duurzame campus, klik hier.
Duurzame Dinsdag #3: naar een koolstofarme samenleving, klik hier.