Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Inaugurale Lezing MNM Internationaal en Europees Recht

woensdag, 3 oktober, 2018 - 18:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Recht en Criminologie
Gebouw D
D2.01 (Promotiezaal)
Afdeling Internationaal en Europees Recht
Lezing

Naar goede gewoonte opent de afdeling Internationaal en Europees Recht een nieuw academiejaar steevast op plechtige wijze met een inaugurale lezing. We nodigen een spreker uit die in de praktijk van het internationaal en Europees recht werkzaam is. Op deze manier kunnen de studenten ervan profiteren om niet enkel academici in het veld uit te vragen over alle problemen, controverses of minder bekende materies waarmee de student tijdens zijn opleiding reeds werd geconfronteerd.

prof. dr. Hélène Ruiz-FabriOok voor academiejaar 2018-2019 belooft het weer een boeiende editie te worden. Het onderwerp van de lezing doen we nog niet meteen uit de doeken, maar we lichten wel al een tipje van de sluier. Niemand minder dan prof. dr. Hélène Ruiz-Fabri, directrice van het Max Planck Institute for International, European, and Regulatory Procedural Law, vereert ons met een bezoek aan de Faculteit. Met diploma's in recht en politieke wetenschappen op zak, een doctoraat behaald in Bordeaux en ervaring als professor aan de universiteit van Parijs-Sorbonne, heeft deze straffe madam een doorgedreven kennis van het internationaal en Europees recht opgebouwd. Daarenboven kan prof. dr. Ruiz-Fabri putten uit haar veelzijdige ervaringen in de praktijk bij internationale organisaties en de Franse overheid. Deze achtergrond illustreert een mooie combinatie van rechtswetenschap en rechtspraktijk die ongetwijfeld onze honger naar kennis kan helpen stillen.

Haar lezing heeft als titel: “Universality in Practice. A lecture on international dispute settlement”.

Deze lezing wordt in principe georganiseerd voor de studenten die inschrijven voor academiejaar 2018-2019, maar alle andere adepten van internationaal recht en internationale betrekkingen, zijn meer dan welkom. Zeker alumni, andere studenten en onderzoekers ontvangen we graag met open armen.

Biographical note

Hélène Ruiz Fabri holds Degrees in Law and Political Science and a Doctorate from the University of Bordeaux. She is a founding Director of the Max Planck Institute Luxembourg for Procedural Law, where she heads the Department of International Law and Dispute Resolution. Previously, she was Professor at the Sorbonne Law School (Paris 1), of which she had been Dean for four years. She had also been Director of the Joint Institute of Comparative Law (Paris 1/CNRS) for eleven years, as well as Director of the Master 2 Degree Programme in International Economic Law.

She has been President of the European Society of International Law for four years and is currently an ASIL Counsellor.

Her research spans WTO Law and International Dispute Resolution as well as Comparative and Constitutional Law. Privileging a comparative approach, she has focused on international courts and tribunals for years and has published extensively on these topics. She is the general editor of the project of English web-based Max Planck Encyclopaedia of International Procedural Law and leads a research program on the making of judicial decisions.

She taught at the Academy of European Law (Florence), the Academy of International Law (The Hague) and for the United Nations Programme of Assistance in the teaching of international law and is frequently invited to lecture around the world.

She has been awarded the CNRS Silver Medal for her achievements in research. She has been President of the Joint Advisory Committee of the OECD since 2009 and an ICSID arbitrator since 2015.

• Opening academiejaar 2018-2019 door  Prof. Dr. Erik Franckx

• Lezing door Prof. Dr. Hélène Ruiz Fabri: Universality in Practice

• Receptie

De inaugurale lezing vindt plaats op:

• woensdag 03 oktober

• om 18u

• in de Promotiezaal (lokaal D2.01)

Aansluitend gaat er een receptie door. De lezing zal in het Engels worden gehouden

Deze lezing is gratis en vereist geen registratie.