Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Win-win(d)turbine event

donderdag, 24 mei, 2018 - 11:00 to donderdag, 24 mei, 2018 - 15:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Ingenieurswetenschappen
Grasveld gebouw M
VUB Foundation
mats.walschaers@vub.be
www.vubfoundation.be
Gesloten event

Denken met je handen! Dat is de leuze die als rode draad doorheen de opleiding industrieel ingenieur loopt aan de Vrije Universiteit Brussel.

Het educatief concept van de vakgroep is er één waarbij de theorie uit de colleges meteen in de praktijk wordt gebracht in het FabLab.
Het is een plek waar studenten zelfstandig werken met professionele machines, onder begeleiding van andere studenten.
Het is een plek waar studenten machines mogen stuk maken, en ze dan nadien zelf herstellen met de hulp van andere studenten.

Het is een plek waar creativiteit wordt gestimuleerd, niet omdat de docent het zegt, maar omdat de student ziet wat zijn collega heeft gebouwd en denkt: “Dat kan ik ook!”

Een zeer tekenend voorbeeld van deze hands on mentaliteit is het win-win(d)turbineproject waarbij de studenten gedurende het eerste semester van het academiejaar 2017-2018 zelf een operationele windturbine ontwerpen én bouwen. Deze turbines worden feestelijk gepresenteerd tijdens een slotevent op 24 mei 2018.

Innovatie ontstaat vaak per toeval net omdat het FabLab een ruimte is voor experimenten en vrij onderzoek, en deze jonge ingenieurs de ruimte biedt om dit te verwezenlijken.

Het Win-win(d)turbine event is het sluitstuk van een studentenproject van de studenten industrieel ingenieur.