Friendly moments with sexy teachers #teacherstoo

woensdag, 18 september, 2019 - 14:00 to woensdag, 18 september, 2019 - 17:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Departement Lerarenopleiding (IDLO)
VUB Lerarenopleiding
lerarenopleiding@vub.be

Zijn leerlingen prooien en leerkrachten verleiders? Of is het omgekeerd?

Mevrouw, jij doet zeker veel aan sport? Wow, meneer, die foto op facebook is zo verleidelijk! Wanneer gaan we eens samen op stap, want ik wil je wel beter leren kennen?

Hoe ga je met dit flirtgedrag van leerlingen om? Waar kan je terecht als een leerling duidelijk een crush op je heeft? En in welke mate ben je zelf verantwoordelijk? Moet het sober voor de klas of mag er een knopje los?

Deze en vele andere vragen behandelen we in een workshop waarin we het taboe van verleiding en seksuele gevoelens in de klas doorbreken. We bieden een kijk op de actuele wetgeving als omkadering van deze problematiek en gaan aan de slag met actieve werkvormen. We gebruiken materiaal van deskundigen die tot meer bewustwording zullen leiden en het voor leerkrachten gemakkelijker zullen maken om grenzen te stellen.

Prijs: 50 euro

Deelnemers: leraren secundair onderwijs

Deze workshop kadert in een doctoraal onderzoek naar relationele ethiek tussen leerkrachten en leerlingen in het hoger secundair onderwijs, die ook tot doel heeft een manifest als handleiding voor dit fenomeen te ontwikkelen. De deelnemers krijgen achteraf de mogelijkheid om deel te nemen aan een bevraging en/of interview. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en niet gebonden aan deze workshop.