Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Kick-off Shake the Disease met Peter-Paul Verbeek

woensdag, 30 januari, 2019 - 17:00
U-residence
Generaal Jacqueslaan 271, 1050 Brussel
Crosstalks
crosstalks@vub.be
Kick-off Project

Sinds 2005 organiseert Crosstalks constructieve dialogen over gezondheid en toekomstgerichte gezondheidszorg, over alle disciplines, organisaties en sectoren heen. Met het vijfde project, ‘Shake the Disease’, verkent Crosstalks van 2018 tot 2021 de ethische en maatschappelijke impact van de snelle digitale en radicale veranderingen in de gezondheidszorg.

Na de jagers-verzamelaars, de agrarische, de industriële en de digitale samenleving breekt de tijd aan van de super smart society. Maar wat gebeurt er met de zorg in deze society 5.0? Hoog tijd om de centrale waarden in de zorg opnieuw te bevragen, volgens techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek (Universiteit Twente).

17:00: Verwelkoming door Marleen Wynants (Crosstalks)
17:15: Inleiding door Caroline Pauwels (Rector VUB)
17:20: Lezing door Peter-Paul Verbeek (Universiteit Twente)Zorg en technologie in tijden van digitalisering: maakbaarheid en kwetsbaarheid in Society 5.0 + Q&A
18:30: Receptie met walking dinner

BIO

Peter-Paul Verbeek (1970) is universiteitshoogleraar Filosofie van Mens en Techniek en wetenschappelijk co-directeur van het DesignLab aan de Universiteit Twente. Tevens is hij honorary professor of techno-anthropology aan Aalborg University, Denemarken. Hij onderzoekt de relaties tussen mens, technologie en maatschappij, om bij te dragen aan theorievorming, ethische reflectie, en maatschappelijk verantwoord ontwerpen. Hij publiceerde onder andere ‘Op de vleugels van Icarus: hoe techniek en moraal met elkaar meebewegen’; ‘Moralizing Technology: Understanding and Designing the Morality of Things’; ‘De grens van de mens’; en ‘What Things Do: Philosophical Reflections on Technology, Agency, and Design’.

Inschrijving verplicht via de website van Crosstalks

Shake the Disease wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van GSK, Johnson&Johnson, AstraZeneca en Pfizer.