Voorbereidingscursus Wiskunde voor Exacte Wetenschappen 2019

begeleiding@vub.ac.be
Voorbereidingsactiviteiten eerstejaarsstudenten

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten in de opleidingen:

• Bio-ingenieurswetenschappen
  • Biomedische Wetenschappen
  • Chemie
  • Computerwetenschappen
  • Farmaceutische Wetenschappen
  • Fysica en Sterrenkunde
  • Geografie
  • Industriële Wetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen
  • Ingenieurswetenschappen: Architectuur
  • Wiskunde

Kostprijs?

30 euro (deelnameprijs, exclusief cursusmateriaal)

Perfect voorbereid aan de start?

In deze voorbereidingscursus krijg je de kans om verschillende onderdelen van de wiskunde op te frissen, zoals algebra, lineaire algebra, meetkunde, goniometrie, reële functies en analyse.

Afhankelijk van je voorkennis en je toekomstige opleiding, word je tijdens de introductie ingedeeld in een bepaalde groep. In deze groepen worden verschillende accenten gelegd om zo goed mogelijk aan te sluiten bij jouw noden.

Korte theorielessen worden afgewisseld met zelfstandig werk, waar je onder begeleiding de leerstof verder kan verwerken en oefeningen kan maken. Hierbij word je begeleid door academisch personeel en hogerejaarsstudenten.

Als cursusmateriaal gebruiken we het boek ‘Wiskundige basisvaardigheden’ dat ter plaatse kan aangekocht worden. Het biedt een heldere en volledige uitleg over alle begrippen, aangevuld met oefeningen en een bijhorende website zodat je ook buiten de contacturen thuis kan oefenen.

Deze negendaagse cursus loopt van dinsdag 3 september tot en met vrijdag 13 september 2019 op de Brussels Engineering, Sciences & Humanities Campus.

Lesmateriaal

Voor 18,75 euro kan je de cursus ‘Wiskundige basisvaardigheden’ aankopen in de VUBtiek op de campus.

Schrijf je in vanaf januari 2019

• Inschrijven is verplicht en kan tot en met vrijdag 30 augustus 2019 om 12u.
  • De kostprijs voor de 'Voorbereidingscursus Wiskunde' bedraagt € 30. Dit bedrag dient bij inschrijving online meteen betaald te worden. Pas wanneer je daarna een bevestigingsmail ontvangt, ben je effectief ingeschreven. Dit betekent ook dat je betaling in orde is.
  • Bij annulatie van inschrijving wordt geen inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Woon je wat verder en zie je het niet zitten om te pendelen? Dan blijf je gewoon op onze campus op kot slapen.

Meer info?

• Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail.
  • Een aantal dagen voor de cursus krijg je nog een praktische mail met informatie over waar je je precies moet aanmelden, hoe het programma er concreet zal uitzien, enz. Hou hiervoor dus zeker je mailbox in de gaten!
  • Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met het Studiebegeleiding via het telefoonnummer 02 629 23 06 of het e-mailadres begeleiding@vub.ac.be.
Price: 30 €
Vink deze optie aan als je via e-mail op de hoogte wilt blijven over onze infomomenten zoals infodagen en openlesdagen, of voorbereidingscursussen en opleidingen.