Tweejarige PEV Psychotrauma: diagnostiek en integratieve behandeling bij kinderen, adolescenten en volwassenen

The date of this event is TBA.
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
BIP vzw & Faculteit PE
info@bipe.be
www.bipe.be
Permanente vorming

Vanaf het academiejaar 2018-2019 organiseert de faculteit Psychologie en Educatiewetenschapen in samenwerking met BIP vzw (Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie) voor het eerst een tweejarige opleiding  PEV Psychotrauma: diagnostiek en integratieve behandeling bij kinderen, adolescenten en volwassenen’.

Doelgroep:

Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners die minstens één jaar professioneel als psychotherapeut werkzaam zijn  en die de nodige wetenschappelijke vooropleiding hebben, nl. een master in de klinische psychologie, klinische orthopedagogiek en/of een artsendiploma. Kandidaten dienen toegelaten te worden na een intakegesprek.

Inhoud en programma:

De opleiding heeft als doel het bijbrengen van een theoretisch kader rond psychotrauma en het aanleren van psychotherapeutische vaardigheden binnen het driefasenmodel van Pierre Janet. In de opleiding komt zowel het werken met volwassenen als het werken met kinderen en gezinnen aan bod. Interesse in het volledige programma van de opleiding? Hier kan je meer lezen.

Duur en planning:

Start: oktober 2018

De opleiding duurt 2 jaar met telkens een tweedaagse per maand. De lesdagen gaan door op vrijdag en op zaterdagvoomiddag.

Locatie:

De opleiding gaat door in de localen van de VUB, campus Etterbeek.

Inschrijven:

Een inschrijving gebeurt bij voorkeur voor 15 juni 2018 en kan tot 2 september 2018.

Je kan je aanmelden voor een intakegesprek met één van de stafleden van BIP door een mail te richten naar info@bipe.be, met ingesloten een motivatiebrief en een CV. Dit intakegesprek kost 70 euro.

Bij aanvaarding schrijf je je in aan de VUB. Het inschrijfgeld bedraagt 1970 euro per academiejaar.

Meer informatie over de inschrijvingsprocedure aan de Vrije Universiteit Brussel kan je hier vinden.

Interesse om de infodag bij te wonen? Schrijf je even in via onderstaand formulier.