Investeer mee in de maatschappij en help iedereen vooruit

Sinds 1969 is de VUB de enige écht vrije universiteit in Vlaanderen. De VUB is een plek waar professoren en studenten de vrijheid krijgen om te denken, te onderzoeken en te innoveren. Die absolute vrijheid van denken heeft de afgelopen halve eeuw onze samenleving en economie verrijkt met uitzonderlijke ideeën en inzichten. Die vrijheid gaf ons allemaal vleugels en groei. Die vrijheid is niet vanzelfsprekend. We moeten haar beschermen en voeden.

Daarom bestaat de VUB Foundation. Om vrij onderzoek te financieren via bedrijven en particulieren. Want de volgende vijftig jaar worden cruciaal voor onze samenleving. Slagen we erin om eindelijk enkel met duurzame energiebronnnen te leven? Slagen we erin om innovatieve gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen? Hoe creëren we jobs binnen de digitale revolutie? Die vragen willen we beantwoorden. Met een vrije geest. Daarom is uw bijdrage zo belangrijk.

“Met humanistische waarden als leidraad en ideologische grondslag kunnen we grote problemen in kaart brengen. De wetenschap lost ze op. Deze waarden zijn mensenwerk en als we er niet blijvend aan werken, kunnen ze ook ten onder gaan.” - Rector Caroline Pauwels

Hoe kan ik steunen?

Sinds 1969 draagt de VUB bij tot kennis, innovatie, technologie, onderwijs en onderzoek. Die rol willen we blijven spelen. Daarvoor hebben we uw steun nodig. Zo investeert u mee in de maatschappij en helpt u iedereen vooruit. U kan bijdragen op een manier die bij u past.

  • Creëer uw eigen leerstoel

Dankzij uw eigen leerstoel kunt u als bedrijf, instelling of privépersoon meebouwen aan fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de VUB en tegelijkertijd een maatschappelijk project steunen.

  • Maak het verschil met een relevant project

Vind een project of een manier van schenken die persoonlijk of professioneel bij u past en maak een impact op de maatschappij van morgen.

  • Een impact op de toekomst, ook als u er niet meer bent

Zelfs na uw dood kan u een verschil maken voor andere mensen. Als u de VUB in uw testament opneemt, maakt u verder baanbrekend onderzoek mogelijk.

Campagne in de kijker:

Investeer in innovatie en vervul de rol van pioneer in jouw vakgebied!

Wanneer ondernemers en wetenschappers samenwerken, wint iedereen. De VUB kan groeien en duurzaam investeren. Uw bedrijf krijgt naamsbekendheid en meer expertise in het onderzoek dat u sponsort. Ontdek hoe we kunnen samenwerken en welke kansen u daarmee creëert.

Ontdek hier hoe uw bedrijf groeit dankzij de VUB                       

Ontdek hoe we groeien dankzij uw steun

Investeren in de VUB rendeert. Ontdek hier de jaarresultaten van de VUB Foundation. Het resultaat van onze netwerking, de inspanningen en de steun van particulieren, bedrijven en sympathisanten.

Ontdek ons netwerk van alumni, studenten, bedrijven en particulieren hier.

Investeer in de maatschappij van morgen

Hoe u precies een impact maakt op de samenleving van morgen, bepaalt u zelf. Er zijn talloze opties. U vindt VUB projecten in lijn met uw persoonlijke of professionele interesses. Er zijn zowel uitdagingen in onderzoek, onderwijs als infrastructuur. Een project steunen, kan op uw tempo: flexibel en op maat van uw wensen.

VUB SeaExplorer - Investeer in ons klimaat

Een abstract doel als klimaatbescherming kan erg concreet worden. De VUB SeaExplorer is een onderzoeksrobot die voorwaarden voor planktongroei registreert in de oceaan. Dat heeft dan weer een positief effect op de CO2 absorptie in de oceanen. U kan dus letterlijk bijdragen tot een schonere lucht.

Help onze strijd tegen klimaatverandering.

Word hier sponsor van de VUB SeaExplorer.

Red ons VUB-zwembad

Zonder uw giften kunnen we het VUB zwembad niet restaureren. We hebben nog extra middelen nodig om het nieuwe zwembad te financieren. U investeert in een sociaal, duurzaam en educatief nieuw zwembad voor toekomstige generaties scholen, studenten en topsporters.

Sponsor een virtuele tegel. In ruil wordt uw naam vereeuwigd in het zwembad en recupereert u tot 50% van uw gift via een fiscaal attest.

Help ons het VUB-zwembad te restaureren. Koop hier uw virtuele tegel.

Investeer in het Learning and Innovation Center

Een bijdrage aan het zero-energie Learning and Innovation Centre (LIC) is een investering in de kennismaatschappij van morgen. Help deze gloednieuwe kennis-hub uitgroeien tot een internationale referentie. Er is een onmiddellijke kennis-return, maar uw financiële bijdrage creëert ook een tastbare maatschappelijke meerwaarde.

Investeer in innovatief onderwijs en onderzoek.

Ontdek hier wat het Learning and Innovation Centre voor u te bieden heeft.

Help tutoren voor Brusselse scholieren

Investeren in dit onderwijsproject grijpt rechtstreeks in op het leven van Brusselse jongeren. Sinds 2006 helpen VUB-studenten leerlingen die het moeilijk hebben op school. En dat is een win win: studenten bouwen praktijkervaring op als toekomstige docenten, de leerlingen verbeteren hun schoolresultaten.

Wil u snel concrete resultaten zien van een donatie?

Maak hier een essentieel verschil voor een Brusselse scholier.

Vecht tegen opzettelijke zelfverwonding

Verbeter de levenskwaliteit van jongeren: steun de preventie en de behandeling van zelfverwonding. Als we zelfverwonding bij jongeren kunnen aanpakken, laten we de algemene suïcidecijfers dalen. Op lange termijn is dit een investering in onze nationale geestelijke gezondheid.

Maak een positieve impact op het leven van jongeren.

Steun hier ons gevecht tegen zelfverwonding.

Wiskunnend Wiske - Een betere kennisbasis voor toekomstige wetenschappers

Nog een voorbeeld van een zinvolle investering in toekomstige generaties. België heeft wetenschappers en ingenieurs nodig, maar jongeren hebben doorgaans weinig belangstelling voor wiskunde of wetenschappen. Dankzij het project 'Wiskunnend Wiske' ontdekken jaarlijks bijna 2000 scholieren hoe boeiend wetenschappen kunnen zijn. U investeert in de wetenschappers van morgen. Dat heeft positieve gevolgen voor iedereen.

Help ons nog meer scholieren warm te maken voor wetenschap.

Investeer hier in de wetenschappers van morgen.

Investeer in kennis en maatschappij - Creëer een VUB leerstoel

In een partnerschap met de VUB geeft u mee vorm aan uw eigen expertisecentrum. Wij betrekken uw bedrijf en uw medewerkers in gastcolleges, workshops, discussiefora en symposia. Creëer een leerstoel en draag bij tot uw eigen innovatie en ontwikkeling. Of leg een maatschappelijk accent in lijn met uw visie. U maximaliseert de voordelen van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en bouwt via uw leerstoel relevante kennis op voor uw organisatie.

U neemt deel aan het maatschappelijk debat en u stimuleert onderzoek en ontwikkeling in uw naam

Structurele partnerships

Een leerstoel is een ideale manier om een partnership te creëren tussen uw bedrijf en de VUB. Op die manier kunt u de research voor uw bedrijf verruimen dankzij het onderzoeksteam van de VUB. De VUB krijgt bovendien de kans om inzichten en hypotheses in de praktijk te toetsen dankzij de samenwerking met uw bedrijf. Zo kunnen we op lange termijn uitgroeien tot structurele partners.

De VUB voert een actief leerstoelenbeleid

Hiermee draagt ons onderzoek bij tot economische en maatschappelijke groei. Tegelijk geniet uw bedrijf ook van de uitstraling van onze universiteit, de expertise van onze wetenschappers, de resultaten van hun onderzoek en de kracht van ons netwerk van partners, alumni en opinieleiders in tal van disciplines.

Neem contact op voor meer inlichtingen over een VUB leerstoel.

Ontdek hier de voorwaarden voor een leerstoel en laat ons alvast uw project evalueren

Leerstoel Mireille Aerens

Leerstoel Association Vinçotte Nuclear

Leerstoel De Berekuyl

Leerstoel Willy Calewaert

Leerstoel Francqui

Leerstoel History and Philosophy of Sciences

Leerstoel Klinische Ouderenpsychologie

Leerstoel Lotto Sports Science

Leerstoel Nobel Biocare

Leerstoel Radiologie Bracco

Leerstoel Radiologie Guerbet

Leerstoel Stewardship of Finance

Leerstoel Universitair expertisecentrum PPS

Leerstoel Cera

Leerstoel Harmony American Orthodontics Brussels

Leerstoel Cultureel Erfgoed

Chair Berkeley

Leerstoel Huawei for Contemporary China Studies

VUB-Leerstoel 2014-15- Faculteit Recht en Criminologie

Leerstoel Carrièrewendingen

Leerstoel Social Entrepreneurship

Leerstoel Thermo-Mechanical Innovation & Fluid Machinery

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck

Leerstoel Fatima Mernissi

De vrije universiteit Brussel staat middenin de maatschappij en richt haar blik naar buiten. Samenwerken met bedrijven is daarbij essentieel. De student van vandaag is immers de professional van de toekomst. Naast contacten met (semi-)overheden, alumni en andere universiteiten, onderhouden we intensief contact met onze bedrijfspartners.

Bedrijven

Er zijn al veel samenwerkingsverbanden met bedrijven die mooie resultaten hebben opgeleverd. Deze showcases vormen een beeld van de mogelijkheden die de VUB aan bedrijven biedt. 

Interesse om met de VUB te gaan samenwerken? Neem dan zeker een kijkje hier

Alumni

Studenten aan de VUB kiezen voor een opleiding voor het leven. Naast het aanbieden van een vrijzinnig canvas voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing, inspireert de VUB de verdere oriëntatie van haar studenten binnen een maatschappelijk en ambitieus denkkader.

De VUB is trots op haar studenten en omgekeerd ook! Wij zetten vervolgens 100% in om deze interactie ook nadien verder uit te bouwen tot een krachtig netwerk gefundeerd op gedeelde waarden, expertises en ambities. Wij zijn immers van mening dat dergelijk ecosysteem de beste garantie biedt op duurzame, lange termijn relaties, die onze strategisch projecten inzake onderwijs, onderzoek, innovatie en maatschappelijke ethiek ondersteunen.

Het basisnetwerk van de VUB is er één met enorm potentieel en is er voor al onze Alumni! Om dit potentieel zo goed mogelijk te benutten, werken wij enerzijds aan een ecosysteem waar Alumni, transgenerationeel  en vertrekkend van persoonlijke ambities, elkaar kunnen vinden om zo nieuwe, betekenisvolle en grensverleggende samenwerkingsrelaties aan te kunnen. Ter ondersteuning van de specifieke noden van onze Alumni binnen hun levenscyclus, zijn er eveneens programma’s en contactmomenten op maat. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan:

  • Carrière planning (advies bij beroepskeuze, sollicitatie en CV tips, jobaanbiedingen, networking events,…)
  • Mogelijkheden tot zelfontplooiing (UPV dmw wetenschapspopularisering, competenties bijschaven via seminaries, kennis/ervaring opdoen,…)
  • Herbeleven van studieperiode (diners gericht op het onderhouden van contacten, rally’s, cantussen OSB,…)
  • Actief mee vormen van studenten en onderwijs (via gastlezingen, beleid VUB,…)
  • ...

Vragen over deze Alumni werking of wens je op de hoogte blijven van de toekomstige events? Meer info kan je vinden op onze specifieke Alumni pagina!

Interesse om actief deel uit te maken van dit netwerk en de toekomstige positionering van de VUB te garanderen? Aarzel niet en kijk welke rol er voor jou is weggelegd of contacteer dan Isabelle Marneffe, Head Foundation.

Head Foundation
Isabelle Marneffe

Telefoon
+32-2-6291542

E-mail
ISMARNEF@VUB.BE

VUB Foundation Team

Het team van de VUB staat voor u klaar om te antwoorden op al uw vragen die u heeft over projecten, leerstoelen, fondsen en onderzoek aan de VUB. Samen met u bekijken hoe en in welk project u het best investeert. Hierbij kunt u altijd rekenen op onze discretie en professionaliteit. 

Investeer in excellence
Head VUB Foundation
Isabelle Marneffe

Telefoon
+32-2-629 1542

E-MAIL
ismarnef@vub.be
Fundraising Assistant
Hanan Belaraj

Telefoon
+32-2-629 1183

e-mail
hbelaraj@vub.be
Fundraising Officer
Klaas Ornelis

Telefoon
+32-2-629 1563

E-MAIL
kornelis@vub.be
Communication & Fundraising Officer
Liesbeth Plovie

Telefoon
+32-2-629 1117

e-mail
lplovie@vub.be