logo

Voor wie?

De VUB telt tal van groepen, instituten, platforms en centra die sterk verbonden zijn met de VUB. Ook dat willen we in een oogopslag laten zien, eveneens via het uitgebreid merk. Zij kunnen (tegen betaling) ook gebruik maken van dit platform. Marcom deed de voorbereiding en voorzag een inuïtief design, waardoor ook de eniteiten hierin passen.

Wat?

Na de analyse van de online communicatienoden van de VUB zocht Marcom een intuïtief systeem dat aan zoveel mogelijk van de verzamelde noden voldoet. Paddle is hiervoor hét beste platform. Het Paddle CMS is een op Drupal gebaseerd Content Management Systeem met focus op gebruiksvriendelijkheid. Bekijk onderstaand demofilmpje en ontdek hoe makkelijk het werkt! Paddle zal jullie stap voor stap persoonlijk begeleiden op weg naar een nieuwe, hedendaagse én functionele website.

Demofilmpje

Klinkt bovenstaand voorstel aanlokkelijk? Via dit demofilmpje licht onze partner Paddle al een tipje van de sluier op. Tijdens de sesies wordt de inhoud van deze video verder toegelicht én kunnen jullie zelf aan de slag in het CMS.
 

Hoe gaan we aan de slag?

Er zijn in totaal 5 stappen om je eigen Paddle website op te zetten. Je kunt versnellen door stap 1 en 2 over te slaan. Indien je dit doet, vergeet dan niet ook het Paddle intakeform in te vullen.

Stap 1: volg een demosessie

Schrijf je in voor 1 van demosessies onderaan de pagina en je krijgt uitleg over de mogelijkheden die het platform biedt, het Content Management Systeem (CMS), de functionaliteiten waaruit je kan kiezen, de look & feel van het VUB-theme, enzovoort. 

Duur: 2,5 uur. Locatie: Ravensteingalerij 4 in Brussel

Schrijf je in onderaan de pagina!

Stap 2: Test het platform uit

Na de demosessie krijg je 2 weken om het platform uit te testen. Daarna verdwijnt de testomgeving en haar inhoud automatisch. Als je de aangemaakte pagina’s wenst over te nemen op je ‘echte’ site laat dit dan op tijd weten via support@paddle.be.

Duur: max. 2 weken. Locatie: je ontvangt toegangsparameters tijdens de demosessie en probeert het platform gedurende 2 weken uit.

Stap 3: Plaats je bestelling

Na 7 werkdagen staat je website-omgeving klaar. Bestellen doe je door een intake-formulier in te vullen. Dit formulier ontvang je 2 dagen na je demosessie. Sla jij stap 1 en 2 over? Dan kan je het intakeformulier onmiddellijk invullen via https://www.paddle.be/intakeformulier-vub-website

Let op: zodra je dit intake-formulier hebt ingevuld, begint je abonnement te lopen.

Stap 4: Je voegt je content toe

De duur hiervan bepaal je zelf. Maar na max. 4 maanden moet de content zijn toegevoegd.  Je voegt online content toe met ondersteuning van de helpdesk support@paddle.be. Wil je hulp van een privébegeleider? Neem contact op met support@paddle.be.

Stap 5: je website gaat live

Je hebt de voornaamste inhoud toegevoegd en alles gecontroleerd. Je website mag zichtbaar worden voor publiek. Je stuurt hiervoor een e-mail naar support@paddle.be en 7 werkdagen later is je domeinnaam gekoppeld aan je nieuwe website en gehost. Bezoekers kunnen naar je nieuwe website surfen.

 

Nieuwe demosessies

donderdag 8 maart, 18:00 - 22:00 U

Permanente vormingscyclus Estate Planning

INTRO Na de geslaagde edities van de voorbije jaren, organiseert de Opleiding Notariaat van de Vrije Universiteit Brussel in 2018 opnieuw haar Permanente vormingscyclus Estate Planning (PEP): een reeks van permanente vormingsavonden die op postacademisch niveau het domein van de v...

INTRO Na de geslaagde edities van de voorbije jaren, organiseert de Opleiding Notariaat van de...

dinsdag 9 oktober, 19:30

Verwonderd: Lotgenotengroep Zelfverwondend Gedrag

Heb jij je in het verleden jezelf verwond? Of verwond je jezelf nog steeds op dit moment en zou je graag samen met lotgenoten zoeken naar hoe je hiermee kan omgaan? Dan kan je bij Verwonderd terecht. Elke tweede dinsdag van de maand organiseren we een praatavond waar we onze...

Heb jij je in het verleden jezelf verwond? Of verwond je jezelf nog steeds op dit moment en zou j...

woensdag 8 mei, 14:00 - 17:00 U

Thesis Café 2018-2019

Let’s write together...

Let’s write together...

dinsdag 25 juni, 17:30

Study of the Mechanical Behaviour and Economic Viability of Next Generation of Silicon-Alloy Batteries

Public PhD defense in fulfilment of the requirements for the degree of Doctor of Engineering Sciences of Mr. Gert Berckmans In attachment you can find the invitation. 

Public PhD defense in fulfilment of the requirements for the degree of Doctor of Engineering Sci...

dinsdag 25 juni, 18:30

Dual career support providers: Competencies, support strategies and education.

Public defense to obtain the degree of Doctor of Psychology of Mr. Simon Defruyt. Title: Dual career support providers: Competencies, support strategies and education. Promotors: Prof. dr. Paul Wylleman dr. Koen De Brandt Attached you can find a description of the doctoral thesis.

Public defense to obtain the degree of Doctor of Psychology of Mr. Simon Defruyt. Title: Dual car...

woensdag 26 juni, 10:00 - 16:00 U

Voorkennistoetsen met directe feedback - SOS Studiekeuze

Stevig naar de start? Toets je kennis met de voorkennistoetsen en persoonlijke feedback!

Stevig naar de start? Toets je kennis met de voorkennistoetsen en persoonlijke feedback!

Wat kost het?

Je betaalt een maandelijks abonnement afhankelijk van het aantal functionaliteiten (zie FAQ) dat je hebt geactiveerd:

 • 64,13 euro per maand voor basiswebsitepakket met 5 functionaliteiten
 • 75,02 euro per maand voor basiswebsitepakket met 10 functionaliteiten
 • 87,12 euro per maand voor basiswebsitepakket met 15 functionaliteiten
 • Let op: voor het stopzetten van dit abonnement geldt een opzegtermijn van 2 maanden 

Alle prijzen zijn inclusief 21 % BTW.

Wat is inbegrepen?

 • hosting, onderhoud en veiligheidscontroles
 • technische en veiligheidsupdates
 • toegang tot de helpdesk (*) voor gebruikersvragen via support@paddle.be of telefoon 02 307 79 08.
 • deelname aan 1 demosessie
 • 2 weken uitproberen in een demo-omgeving
 • toegang tot bestaande én nieuw ontwikkelde functionaliteiten van zodra beschikbaar op het platform - een URL-adres met NAAM.vub.be 

Wat is niet inbegrepen?

 • advies, migratie van pagina’s, privébegeleiding, configuratie van functionaliteiten of specifieke designwensen. Dit gebeurt aan 87,73 euro per uur
 • specifieke applicaties anders dan de voor iedereen beschikbare functionaliteiten. Deze applicaties worden voor je op maat ontwikkeld. Vraag prijsofferte aan via support@paddle.be

Handige tips

 • overloop op vaste tijdstippen je web-pagina’s en kijk wat er ge-update moet worden
 • goede foto’s en vlotte teksten zijn heel bepalend voor een website. Hulp nodig? Zie Taalservice, Vertaalservice en Fotoservice in de catalogus.
 • wacht niet te lang met live te gaan. Een website is immers nooit af en via het CMS kun je er elke dag verder aan bouwen.

Verplichte voorbereiding

 • start je met Paddle, dan moet je wel je logo VUB-proof maken. Dit door een mailtje te sturen naar huisstijlproducten@vub.be

Paddle CMS handleiding

Download de altijd up-to-date Paddle handleiding:

 

 

Wat is helpdesk en wat is begeleiding / advies

Onder helpdesk vallen alle antwoorden op vragen over hoe je het Content Management Systeem (CMS) en de beschikbare functionaliteiten moet gebruiken. Deze hulp gebeurt via e-mail naar support@paddle.be en is in de abonnementsprijs inbegrepen.Onder advies en privébegeleiding vallen alle antwoorden op vragen die NIET gaan over het gebruik van het CMS en de beschikbare functionaliteiten alsook al het werk dat voor jou wordt gedaan omdat het je niet zelf lukt. Deze hulp gebeurt face-toface (bijvoorbeeld tijdens een meeting) of door je website ‘even over te nemen’, maar kan ook via e-mail verlopen naar support@paddle.be. Dit is een extra kost die je zelf betaalt.

Wat zijn functionaliteiten?

Functionaliteiten zijn bijvoorbeeld nieuwsberichten, inschrijvingsformulieren, … Op het platform heb je keuze uit een 50-tal functionaliteiten die je aan je basiswebsitepakket kan toevoegen. Hoe meer functionaliteiten je activeert, hoe meer abonnementsgeld je per maand betaalt.

Opzeg

Je abonnement wordt jaarlijks automatisch verlengd aan dezelfde voorwaarden. Het is steeds opzegbaar. Er geldt een opzegtermijn van 2 maanden. Opzeggen doe je door een e-mail te sturen naar support@paddle.be met webmaster@vub.ac.be in copie.

Enkel URL nodig?

Heb je enkel een domeinnaam of URL-adres nodig, zonder websitecreatie? Contacteer webmaster@vub.ac.be