News about #Iere news

• Op dinsdag 27 maart 2018 konden de studenten Internationaal en Europees Recht van de VUB voor het eerst deelnemen aan een excursie internationaal recht in de praktijk in Brussel, die kaderde in de weKONEKT.Brussels week.

De laatste week voor de lentevakantie, worden de banden tussen de Campussen van de VUB en de Stad Brussel in de kijker gezet aan de hand van allerhande activiteiten, lezingen en voorstellingen die doorgaan in de stad.

• Dit jaar werden de kleuren van de VUB opnieuw verdedigd op de Frits Kalshoven Competition for International Humanitarian Law. Het team bestond dit jaar uit drie deelnemers uit 2e Master Rechten, afstudeerrichting Internationaal en Europees Recht. Matias, Berfin en Caitlin hebben met verve de reputatie van de VUB hoog gehouden en leiten zich van hun beste kant zien in de pleitwedstrijd, die plaatsvond op vrijdag 23 februari in Den Haag. Ze hebben met creatieve argumenten hun zaak bepleit, wat telkens in zowel de rol van claimant  als defendant moet gebeuren.

• Niels Verborgh heeft gisterenavond de Vlaamse Scriptieprijs gekregen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn thesis rond de Europese afspraken, juridische bepalingen, associaties en organisaties die de voetbalwereld regeren. De jurist uit Aalst studeerde verleden jaar af aan de Vrije Universiteit Brussel. In zijn bekroonde thesis “legt (Verborgh) op indrukwekkende wijze de talrijke juridische pijnpunten van het systeem bloot,” aldus de jury. Promotor van het onderzoek is Prof. dr. Tony Joris (Vakgroep Internationaal en Europees Recht).
  • In het kader van de vakken Internationale Organisaties en Bijzondere Vraagstukken uit het Volkenrecht en de Internationale Instellingen, vindt er jaarlijks een studiereis naar Den Haag plaats voor een groep studenten uit 2e Master rechten, afstudeerrichting Internationaal en Europees Recht (IERE) en Master-na-Master IERE. Ook in academiejaar 2017-2018 bleek dit een succes! We bezochten onder andere de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, maakten een ommetje op het strand van Scheveningen en woonden een zaak voor het Internationaal Strafhof bij.

• Jawel, the VUB's finest uit uit de afstudeerrichting Internationaal en Europees Recht zullen het bleu-blanje in Den Haag vertegenwoordigen. Proficiat aan alle kandidaten die hebben meegedingd en vooral aan Caitlin, Matias en Berfin die de selectie hebben gehaald.

• Vakgroep IERE heeft het genoegen u uit te nodigen voor haar eerste event van het nieuwe academiejaar.

Op woensdag 11 oktober zal mevr. Liesbeth Lijnzaad, aanstaand rechter bij het International Tribunal for the Law of the Sea (ITLOS) de inaugurale lezing verzorgen, waarmee we het nieuwe academiejaar plechtig inzetten.

• De studenten IERE die onze kleuren in Washington gingen verdedigen hebben het zeer goed gedaan!

Van de 650 teams die wereldwijd hebben deelgenomen, werd het VUB-team maar liefst 44e. Bovendien is Evert Van Baelen 49e geworden in de ranking van 100 Best Oralists!

Proficiat aan het Jessup team & coach!