Karel Van Miert gebouw brengt internationalisering van VUB in stroomversnelling

Nu vrijdag 27 mei vindt de officiële opening plaats van het Karel Van Miert gebouw van de Vrije Universiteit Brussel. Het gebouw ligt aan de Pleinlaan 5, tegenover campus Etterbeek. Het Karel Van Miert gebouw telt ruim 10.000 m² kantoorruimte en laat toe om iedereen die aan de Vrije Universiteit Brussel met internationalisering bezig is onder een dak te brengen. “Het gebouw moet het bindteken worden tussen de Vrije Universiteit Brussel en de wereld”, stelt VUB-rector Paul De Knop.

Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan het International Relations and Mobility Office (IRMO), het Institute for European Studies (IES ), het Brussels Institute of Contemporary China Studies (BICCS) en het Vesalius College. Ook de vakgroepen Sociologie en Politieke Wetenschappen, het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS) en Close The Gap zijn naar Pleinlaan 5 verhuisd.

De Vrije Universiteit Brussel heeft het gebouw vorig jaar aangekocht voor ruim 22 miljoen euro en kon daarbij rekenen op steun van de Vlaamse overheid.
Het gebouw draagt de naam van de in 2009 overleden politicus Karel Van Miert, die een nauwe band had met de Vrije Universiteit Brussel. In de jaren ‘70 was Karel Van Miert assistent in de rechtenfaculteit bij prof. Frans De Pauw. Vanaf de jaren ‘80 tot 2001 doceerde Karel Van Miert aan de Vrije Universiteit Brussel o.a. Ontstaan en ontwikkeling van de Europese Gemeenschappen en Bijzondere vraagstukken uit het materieel recht van de Europese Unie.

Praktisch

De officiële opening, in aanwezigheid van Vlaams minster van Onderwijs en Brusselse Aangelegenheden Pascal Smet, vindt plaats om 15 uur aan Pleinlaan 5 in 1050 Brussel. Na de feestelijke opening volgt een receptie.