Desmond Tutu knapt 250.000ste computer van Close the Gap op

VUB spin off Close the Gap ontvangt 250.000ste computerOp 24 september 2012 ontving Close the Gap in het Nederlandse Culemborg haar 250.000ste computer van een Europese schenker. Close the Gap werd in 2003 opgericht door VUB alumnus Olivier Vanden Eynde. Het ondertussen tot een internationale non-profitorganisatie uitgegroeide project geeft gebruikte computers van goede kwaliteit, geschonken door Europese bedrijven, weg aan projecten die individuele personen en gemeenschappen sterker en zelfstandiger helpen maken. Aartsbisschop Tutu, die ambassadeur is van Close the Gap, verrichte voor de gelegenheid de laatste herstelhandelingen aan de computer, die zal verzonden worden naar ontwikkelingslanden.

Close the Gap startte als spin-off van de Solvay Business School van de VUB. Voor de non-profitorganisatie en haar medewerkers betekende de plechtigheid uiteraard een mooie erkenning voor het vele geleverde werk doorheen de jaren. Desmond Tutu verwoordde het zo: “Het belang van informatietechnologieën voor educatieve doeleinden kan niet worden onderschat. Hierdoor krijgen ontwikkelingslanden de kans om een hele generatie infrastructuur over te slaan door ineens op internettechnologie over te schakelen. Ik geloof sterk in partnerschappen, in het bundelen van krachten en in het samen streven naar een betere wereld waarin iedereen kansen krijgt.”

Sinds 2003 vonden via Close the Gap niet minder dan 250.000 computers hun weg naar meer dan 1,5 miljoen unieke gebruikers in 40 verschillende landen. In 2011 werd het oorspronkelijke concept uitgebreid naar het aanbieden van complete IT-oplossingen met actieve en rechtstreekse betrokkenheid van gekwalificeerde lokale partners.

Geen slecht palmares voor wat ooit begon als een eenmansproject van een student handelsingenieur aan de VUB.

Bekijk het filmpje voor een impressie van de overhandiging van de 250.000ste computer