logo

U bent hier

VUB-prof Walter Van Doninck wordt vicevoorzitter Raad van CERN

VUB-prof Walter Van Doninck, vicevoorzitter Raad van CERNWalter Van Doninck, Onderzoeksdirecteur bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen en professor aan de VUB, wordt vicevoorzitter van de Raad van CERN. Voor de functie kwamen ook een Zweed, een Nederlander en een Brit in aanmerking. In de laatste stemronde werd Van Doninck verkozen ten koste van zijn Zweedse collega. 

Met zijn benoeming tot vicevoorzitter van de Raad van CERN sleept Walter Van Doninck een prestigieuze functie in de wacht. CERN is hét internationaal onderzoekslaboratorium op het vakgebied van de elementaire deeltjes. Gevestigd nabij Genève in Zwitserland, baat CERN ‘s werelds krachtigste deeltjesversneller uit, de Large Hadron Collider (LHC). Recent nog haalde het onderzoekscentrum de wereldpers met de aankondiging van de ontdekking van het Brout-Englert-Higgs boson. De proton-protonbotsingen die daartoe tijdens een eerste bedrijfsperiode van de LHC werden geregistreerd, worden momenteel geanalyseerd, onder andere door het Interuniversity Institute for High Energies (ULB-VUB). 

De Raad van CERN is het hoogste bestuursorgaan van het  wereldwijd befaamde onderzoeksinstituut. Walter Van Doninck vindt zijn benoeming dan ook een hele eer en is er trots op België te kunnen vertegenwoordigen.