VUB-prof Lieven Annemans laureaat Francqui-leerstoel

VUB-prof Lieven Annemans laureaat Francqui-leerstoelOp voordracht van de Faculté de Santé Publique van de UCL werd de prestigieuze Francqui-leerstoel dit jaar toegekend aan Prof. Dr. Lieven Annemans, hoogleraar gezondheidseconomie aan de Vrije Universiteit Brussel en de Ugent.

De toekenning van de leerstoel aan een gezondheidseconoom is opvallend. De discipline is immers weinig bekend bij het brede publiek. Toch speelt ze een cruciale rol om een gezondheidssysteem te garanderen dat voor iedereen toegankelijke, betaalbare en kwaliteitsvolle zorg biedt.

De inaugurale lezing van Prof. Dr. Lieven Annemans – in het Frans – vindt plaats op 5 februari om 17 uur in het Auditoire Maison, Avenue Mounier 51, Auditoires centraux - RDC, 1200 Brussel. Ze heeft als titel “Quel système de santé pour les générations futures?”

Aanmelden voor het bijwonen van de lezing is verplicht en kan via virginie.abrial@uclouvain.be.