VUB-werkstudente Sihame El Kaouakibi stelt eerste boek voor: #Believe

Boek #Believe van VUB-werkstudente Sihame El Kaouakibi Sihame El Kaouakibi stelt op 11 december in het Antwerpse Zuiderpershuis haar eerste boek voor: #Believe. De Antwerpse volgt momenteel aan de VUB een masteropleiding in de Onderwijskunde. Ze maakte naam met 'Let's Go Urban': een dansschool in Antwerpen die hard werkt aan integratie en positieve zingeving voor jongeren.

In #Believe  pleit El Kaouakibi voor een andere kijk op de nieuwe generatie. Die wordt namelijk al te veel bekeken als een hardnekkig probleem. In #Believe daarentegen staat de kracht van jongeren centraal: volgens Sihame El Kaouakibi dé sleutel voor de toekomst.

Voor haar werk met 'Let's Go Urban' werd Sihame El Kaouakibi in 2011 al verkozen tot ‘Antwerpenaar van het jaar’. Ondertussen sleepte ze ook prijzen in de wacht als 'Vlaamse Cultuurprijs 2012', 'Belgium's Outstanding Young Person' en 'Straffe Madam 2013'. Ze komt tevens voor in de lijst van '30 sterke vrouwen die de wereld veranderden' volgens Knack.

De boekvoorstelling begint om 18u30, in het Zuiderpershuis aan de Timmerwerfstraat 40 in 2000 Antwerpen.