VUB-studenten schitteren tijdens de Interuniversitaire NautaDutilh Pleitcompetitie

Op vrijdag 9 mei vond in het Brusselse justitiepaleis de Interuniversitaire NautaDutilh pleitcompetitie plaats. De 4 VUB-studenten die deelnamen (Céline Cancho Grande, Jan Donkers, Junes El-Sayyid en Jennifer Granado Aranzana) presteerden allemaal goed.

In deze Belgische wedstrijd namen 20 studenten van alle (5) Nederlandstalige Belgische universiteiten het tegen elkaar op in een fictief handelsgeschil. Er moesten vooraf conclusies worden neergelegd en de zaak werd op 9 mei 2014 gepleit voor de Nederlandstalige rechtbank van koophandel te Brussel in het Justitiepaleis van Brussel.

Veelbelovende feedback

De VUB leverde 1 van de 6 finalisten af (Jennifer Granado Aranzana) die het in de finale opnam tegen een student van de UHasselt. Jennifer, die trouwens de enige finaliste uit 3de Bachelor was, greep net naast een podiumplaats, maar werd door de jury gehuldigd voor haar sterke prestatie. Ook de andere VUB-studenten kregen veelbelovende feedback op hun neergezette prestatie.