VUB-prof Kristine de Martelaer benoemd tot bijzonder hoogleraar aan Universiteit Utrecht

VUB-prof Kristien De Martelaer

Prof. dr. Kristine de Martelaer is benoemd tot bijzonder hoogleraar van de bijzondere leerstoel ‘Pedagogiek en onderwijskunde van de lichamelijke opvoeding’ aan de Universiteit Utrecht. Ze vangt haar opdracht aan op 1 september 2015.

Kristine De Martelaer is verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel sinds 1989.  Ze doceert sinds 2001 aan de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie en de lerarenopleiding.

In haar onderzoek richt ze zich onder andere op didactische werkvormen (EHBO, ethiek, aquatische activiteiten), gezondheidsbeleid op school, kindvriendelijke speel- en bewegingskansen en de stimulerende rol van coach en ouders. Ze doceert tevens vakken zoals Geschiedenis en filosofie van de Sport en de Lichamelijke Opvoeding (LO), en Vakdidactiek van de LO.

Dat ze nu ook in Utrecht een opdracht zal vervullen, is niet verwonderlijk. Eerder al was ze betrokken in samenwerkingsprojecten tussen Vlaanderen en Nederland. Zo is ze betrokken bij  het recente Europees project SPEACH: Sport Physical Education And Coaching in Health, waarbij ze onder meer samenwerkt met Hanzehogeschool Groningen.

De bijzondere leerstoel die in Utrecht zal bekleden, wordt bekostigd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en de zes academies voor lichamelijke opvoeding (ALO’s).