Eerste weKONEKT.Brussels excursie Internationaal Recht in Brussel een succes!

Op dinsdag 27 maart 2018 konden de studenten Internationaal en Europees Recht van de VUB voor het eerst deelnemen aan een excursie internationaal recht in de praktijk in Brussel, die kaderde in de weKONEKT.Brussels week.

De laatste week voor de lentevakantie, worden de banden tussen de Campussen van de VUB en de Stad Brussel in de kijker gezet aan de hand van allerhande activiteiten, lezingen en voorstellingen die doorgaan in de stad.

Het programma ging van start met een boeiende lezing door Kristof Gombeer (PhD Student VUB - Universiteit Leiden) in het thema van internationaal recht en migratie. De studenten kregen op die manier de nodige achtergrond en bagage om met een kritische geest naar de kantoren van de United Nations High Commissioner for Refugees in Brussel te trekken, alwaar een boeiende presentatie werd verzorgd door mevr.Fabiane Baxewanos van de juridische afdeling van het Bureau for Europe. Hier konden de studenten een juriste aan het woord horen die internationaal recht in de praktijk brengt aan dé internationale organisatie binnen het VN-landschap voor migratie en vluchtelingen.

Excursie Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie

In de namiddag werd het programma vervolledigd met een presentatie op het kantoor van de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie, waar de Antici dhr. Nico Van Dijck, woordvoerster Stéphanie Rossion, en Deputy-Antici en tevens VUB Alumna, Aster Boeye (Bernheim Attachée) de studenten te woord stonden, wat een boeiend gesprek opleverde over de Belgische diplomatie aan de Europese instellingen.

Excursie Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU

Een vruchtbare dag voor herhaling vatbaar!

Onderweg in Brussel - Excursie IERE weKONEKT

Het volledige programma van de weKONEKT week 2018 vind je in bijlage.