Stagebeurs ManaMa Internationaal en Europees Recht

Vanaf academiejaar 2018-2019 zal de opleiding Master na Master in het internationaal en Europees (ManaMa IERE) recht een stagebeurs uitkeren.  De studenten van de ManaMA die volgend op hun studies een stage lopen in het binnen- of buitenland in het vakgebied, kunnen in aanmerking komen voor een prijs, ten belope van €500, zo werd beslist door de Opleidingsraad ManaMa IERE. Er wordt een budget van €1000 in totaal voorzien, om maximaal 2 studenten een prijs uit te keren.

Vaak is het financieel moeilijk voor net afgestudeerde studenten die een onbetaalde stage lopen en daarom wil de opleiding met deze prijs hieraan tegemoetkomen. Stages bij internationale organisaties of niet-gouvernementele organisaties staan immers mooi op de CV, evenals het winnen van een prijs binnen de opleiding.

De opleiding wil op deze manier interessante profielen aantrekken en de prestaties van de studenten waarderen. De ManaMa IERE Trainee Fellows worden zo ook 'ambassadeurs' van de opleiding, wat op zijn beurt een versterking voor de alumni-werking kan betekenen.

Het reglement van de stagebeurs (zie bijlage) wordt online beschikbaar gemaakt op de Opleidingspagina's van ManaMa IERE: http://www.vub.ac.be/opleiding/internationaal-en-europees-recht#na-je-st....

Overige praktische informatie wordt in de loop van volgend academiejaar aan de ingeschreven studenten meegedeeld.