logo

U bent hier

Brussels kantoor wordt gezellig studentenkot

Start bouw BRU Upkot: 216 nieuwe studentenkoten

Vlakbij de Vrije Universiteit Brussel en de Université libre de Bruxelles komen meer dan 200 nieuwe koten. Een kantoor wordt daarvoor omgebouwd tot een wooncomplex met studentenkamers. De universiteiten werken daarvoor samen met het Gentse Upgrade Estate. Wij nodigen u uit voor de officiële start van de werken op vrijdag 12 september aan de  Arnaud Fraiteurlaan 25 vanaf kwart voor tien tot elf uur.
 
De gemeente Elsene verleende zopas een vergunning om een leegstaand kantoorgebouw aan de Arnaud Fraiteurlaan (Triomflaan) om te bouwen tot Bru Upkot, het eerste duurzame Upkot project in Brussel. De gemeente geeft daarmee, samen met VUB én ULB, een krachtig signaal om de nood aan betaalbare en kwalitatieve koten grondig aan te pakken. VUB en de ULB werken samen met studentenhuisvester Upgrade Estate, bezieler van creatieve en sociale formules om studenten aan een betaalbaar en kwalitatief kot te helpen.
 
Van de 216 gemeubelde studieverblijven wordt het overgrote deel voorzien van eigen sanitair. Er zijn 17 leefkeukens met terras en 6 ontspanningsruimtes waaronder een duurzame fitness, minicinema en gemeenschappelijk studieplekken. Er komen ook 33 studio's met een eigen keuken en sanitair.Daarnaast biedt het gebouw ook 2 flats voor gastdocenten. In de parking is plaats voor 178 (!) fietsen en 48 auto's. Voor de inwonende studentencoach wordt een ruim appartement met drie kamers, een apart bureau en een eigen tuin ingericht.
 
De studentencoach (conciërge) zorgt ervoor dat alle studenten in Bru Upkot zich thuis voelen: naast het bewaken van de afspraken met de studenten is hij vooral organisator van activiteiten die de sociale cohesie in het gebouw bevorderen. Zo zijn er in andere Upkot gebouwen onder meer een loopclubje, spaghettiavonden en babysitlijsten voor de buren,…
 
Upgrade Estate wekt in Bru Upkot niet minder dan 60% van alle benodigde energie ter plekke op en zorgt op die manier niet alleen voor een duurzaam project maar ook voor een betaalbare huisvestingsbudget. Om die groene insteek ook in de praktijk te bevorderen krijgen de bewoners extra praktische tips!
 
Huren in Bru Upkot doe je vanaf 395 euro/maand. De planning is het nieuwe studentenhuis te openen vanaf 2015-2016. Meer info op www.bru-upkot.be

Perscontacten

Contacteer de perscontacten van de VUB

Mocht u er niet in slagen de gewenste contactpersoon te vinden, dan kunt u altijd contact opnemen met de persrelaties:
+(32) 473/96 41 37 
sicco.wittermans@vub.ac.be