logo

Ook de echte competitiebeesten komen bij de VUB zeker aan hun trekken.
Studententeams kunnen zich inschrijven voor een semesterlange zaalvoetbalcompetitie " de Student Futsal League" op campus Etterbeek en Jette.

De studentenkringen strijden dan weer wekelijks op woensdagnamiddag onderling tegen elkaar in de Sporttrofee en de beste (top)sporters kunnen dan weer buiten de eigen campusgrenzen de kleuren van de universiteit verdedigen op tal van Vlaamse/Belgische studenten kampioenschappen.

Op regelmatige basis organiseert de sportdienst ook specifieke " gezondheids" campagnes om op ludieke manier de studenten te sensibiliseren en hen te overtuigen om voor een gezond(ere) levensstijl te kiezen.

Sportief zijn is ook geld waard aan de Vrije Universiteit Brussel want je kan er bijvoorbeeld een financiële tussenkomst aanvragen op de aankoop van je sportabonnement of subsidies krijgen voor de organisatie van een sportief evenement.

Student Futsal League

Lees meer

Sporttrofee

Lees meer

Vlaamse/Belgische studenten kampioenschappen

Lees meer

Events

Lees meer

Campagnes

Lees meer

Student Futsal League

De Student Futsal League is een semesterlange zaalvoetbalcompetitie voor studententeams van de verschillende Brusselse hoger onderwijsinstellingen VUB, EHB, Odisee en LUCA.
UAB studenten kunnen inschrijven voor de Student Futsal League competitie op campus Etterbeek of op campus Jette.

In Etterbeek worden de wedstrijden gespeeld op dinsdag tussen 16 – 18 uur.
In Jette zijn de speeldagen op dinsdag van 17 – 19 uur.

Je kan 2 x per jaar een team inschrijven (steeds de eerste 2 weken van elk nieuw semester).

Deelnemen aan de Student Futsal League?

Schrijf jouw team hier in!

Sporttrofee

Eeuwige roem op de campus is de inzet van de Sporttrofee, die jaarlijks georganiseerd wordt voor en door de VUB & EHB studentenkringen.
Het ganse academiejaar door nemen studententeams het tegen elkaar in 10 verschillende sportdisciplines en strijden zij voor de felbegeerde titel van all round sporttrofee kampioen. Bijna elke week staat er op woensdagnamiddag een andere sportuitdaging op het programma. De studentenvereniging met de hoogste totaalscore na 10 disciplines en met minimum 4 deelnames wint de Sporttrofee en de bijhorende 250 € cash!

Kalender Sporttrofee 2018 - 2019
Futsal voorronde 24/10/2018 VUB Sportcomplex
Basketbal 07/11/2018 VUB Sportcomplex
Futsal eindronde 28/11/2018 VUB Sportcomplex
Dodgeball 05/12/2018 Sportzaal Basic Fit Jette
Volleybal 12/12/2018 VUB Sportcomplex
Floorball 20/02/2019 VUB Sportcomplex
Zwemmarathon 06/03/2019 VUB Sportcomplex
Racketlon 20/03/2019 VUB Sportcomplex
Rugby 7 27/03/2019 VUB Sportcompex
Strong Student Fun Run 30/04/2019 Centrum Brussel
12 urenloop 08/05/2019 VUB campus Etterbeek

Deelnemen aan de sporttrofee?

Schrijf je hier in!
VUB Foxes Vlaams & Belgisch Studenten Kampioen Voetbal 2017 - 2018

Vlaamse/Belgische Studenten Kampioenschappen

Onder het motto ” Sport en studeren, geslaagd combineren” organiseert Studentensport Vlaanderen  jaarlijks de Vlaamse Studenten Kampioenschappen (VSK’s) in verschillende sporten waarin studenten van de verschillende Vlaamse universiteiten, hogescholen of associaties het tegen elkaar opnemen voor de titel van Vlaams Studenten Kampioen.

De Belgische Universitaire Sport Federatie (BUSF) organiseert dan weer de Belgische Studenten Kampioenschappen (BSK’s), de BUSF finaledag én ondersteunt de deelname van Belgische studenten(teams) aan internationale (top)sport evenementen zoals Wereldkampioenschappen (WUC’s) én Universiades (Olympische spelen voor studenten).

Competitie (top)sporter en zin om de kleuren van de VUB te verdedigen?

Join the Foxes!

Studeer je niet vet!

Hoe dikker studenten worden, hoe minder punten ze halen aan de unversiteit of aan de hogeschool.Dat blijkt uit een recente studie van de Vrije Universiteit Brussel.
Als jongeren op kot gaan, kunnen ze in een paar jaar tijd wel zes kilogram bijkomen, omdat ze amper nog groenten eten, maar wel veel alcohol drinken en weinig sporten.
Bovendien zijn het ook deze studenten, die slechtere punten halen.

De VUB sportdienst trekt aan de alarmbel en organiseert de campagne ‘Studeer je niet VET! om studenten te sensibiliseren en hen te overtuigen om voor een gezondere levensstijl te kiezen.

De sportdienst gaat hiervoor van campus tot campus met een groep studenten van de richting Fitheid en Gezondheid die studenten bevragen en hen uitnodigen voor een gratis fitheidstest (health check). Een deel van deze studenten worden nadien verder opgevolgd door een persoonlijke health coach.

Wil je meer info over deze actie? Contacteer dan gerust de sportdienst van de VUB (sport@vub.be) of kom eens langs aan ons onthaal in gebouw L op campus Etterbeek.

Sport je slim

De meeste mensen doen aan sport voor volgende goeie redenen: fysieke activiteit is een lichamelijke, psychologische en sociale weldoener! Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat we  er zelfs slimmer van worden! Sporten is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je geest. Door lichaamsbeweging wordt immers bloed en dus zuurstof naar de hippocampus (deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor leren en geheugen) gestuurd. Zo ontstaan er nieuwe verbindingen tussen de hersencellen en hoe meer verbindingen, hoe meer kennis en hoe slimmer we worden!

Productiviteitsverhoging,een positieve zelfwaardering,  een beter leervermogen en geheugen, meer focus én zelfvertrouwen! Trek dus maar gauw je workout gear aan, want deze 6 voordelen voor je koppie zijn allemaal wetenschappelijk bewezen. Dus:  Lets’s get smart and let’s have fun!

Ai, geen tijd om te sporten zeg je? Je zit je momenteel suf te blokken voor de examens?
Geen nood… het enige wat je nodig hebt voor een geslaagde, ontspannende sportieve workout is het volgende:

  • wifi om onze 7 minute workout  te bekijken
  • een muur, een stoel en een flesje water
  • 15 minuten van je (studie) tijd

7 minute workout

Tussenkomst sportabonnement

Ben je een actieve sporter maar vind je jouw favoriete sport niet tussen het aanbod van de VUB sportdienst? Of ben je pendelstudent en sport je liever bij jouw thuis?

Dan kan je als VUB of EHB student genieten van een terugbetaling van €15* op de aankoop van jouw sportabonnement. Of je nu lid wordt van een atletiekclub, een 10 beurtenkaart aanschaft voor het gemeentelijk zwembad of inschrijft voor een lessenreeks crossfit, de VUB sportdienst ondersteunt jouw sportieve acties.

* tussenkomst niet geldig op & niet cumuleerbaar met het studentenabonnement van Basic Fit of op het eigen georganiseerde VUB sportaanbod zoals sportknipkaart, beurtenkaart jogging,...

Sportprojectsubsidies

Wil je zelf een sportactiviteit organiseren voor medestudenten? Weet dan dat de VUB sportdienst jou een financieel duwtje in de rug kan geven.
De georganiseerde sportactiviteit moet dan wel aan een aantal vereisten voldoen om in aanmerking te komen. Project per project wordt dan bekeken hoeveel steun hieraan gegeven kan worden.

Tussenkomst aankoop sportabonnement


Vraag deze hier aan!

Sportprojectsubsidies


Vraag deze hier aan!