Welkom

Welkom op de website van de
Faculteit Economische en Sociale Wetenschappen & Solvay Business School!


Welcome to the website of the
Faculty of Economic and Social Sciences & Solvay Business school!

For the English version of our website please click above on 'ES IN ENGLISH'.


Studietrajectbegeleiding
Heb je vragen over jouw studieprogramma? Of wil je weten hoe het zit met mogelijke herkansingen of een aangepast studietraject? Zit je nog met vragen over vrijstellingen of mogelijke voorbereidings- of schakelprogramma's?

Dan kan je een afspraak maken met jouw trajectbegeleider.

Mevr. Joyce Huvaere voor Toegepaste Economische Wetenschappen, Handelsingenieur en Bedrijfskunde:

afspraak maken

Mevr. Romy Demol voor Communicatiewetenschappen, Politieke Wetenschappen en Sociologie:

afspraak maken

Public defence Ph.D. in Applied Economics: Business Engineer by Tom Van Lier
The public defence of the Ph.D. in Applied Economics: Business Engineer by Tom Van Lier will take place on Thursday September 11th 2014 at 5pm on the Etterbeek-campus of the Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Brussels in Building D, level 2, room D2.01.

The Ph.D. thesis is called "The Development of an External Cost Calculator Framework for Evaluating the Sustainability of Transport Solutions." (Promotor: Prof. dr. Cathy Macharis)

Please confirm your attendance by Monday September 8th to Tom Matthijs.

Lees meer...
Feedback na de examens
Met het academiejaar bijna achter de rug is het een ideaal moment om even stil te staan bij je resultaten en jezelf de vraag te stellen wat goed en wat minder goed is verlopen.

Om je te helpen met het eventuele bijsturen van je studiemethode en je slaagkansen  te verbeteren, organiseren we feedbackpermanenties voor  eerstejaarsstudenten.

Deze vinden plaats van maandag 8 september tot en met vrijdag 19 september.

Raadpleeg het rooster voor onze faculteit voor gedetailleerde informatie.

  • Voor inzage in examens en met vragen over vakinhouden kan je terecht bij je docenten en assistenten.
  • De medewerkers van het Studiebegeleidingscentrum (SBC) kunnen je helpen met je studiemethode en met vragen over je studievoortgang of heroriëntering op: begeleiding@vub.ac.be.
Onderwijsevaluatie
Hoe tevreden waren jullie over de opleidingsonderdelen van het tweede semester? Geef ons jullie mening te kennen en help mee om de kwaliteit van onze opleidingen te verbeteren via de online onderwijs-evaluatie.

Dankzij deze evaluaties sporen we niet alleen mogelijke knelpunten op, maar ontvangen we ook graag jullie positieve commentaren die onontbeerlijk zijn om het onderwijsproces in juiste banen te leiden en onze lesgevers tijdig van de nodige aanwijzingen te voorzien.

Jullie talrijke meningen als ervaringsdeskundigen van het aangeboden onderwijs is daarbij van enorm belang, want enkel bij een ruime deelname worden de resultaten ontvankelijk verklaard.

Meer informatie over de inhoud van de evaluatie, de rapportering en de opvolging van de resultaten vinden jullie op de resultatensite.
Indien er problemen opduiken tijdens de evaluatie, neem dan contact op met Sari van Boxem van het Departement Onderwijsbeleid via kwaliteitszorg@vub.ac.be .

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be