FACULTEIT RECHT & CRIMINOLOGIE

Samen leven is niet eenvoudig. Er zijn wetten voor nodig. Om de verhouding te regelen tussen multinationals en consumenten, bijvoorbeeld. Of tussen Europese en nationale instellingen. Maar ook om een antwoord te bieden op ontwikkelingen als het stijgend aantal gevangenen. Of het groeiend onveiligheidsgevoel. Boeiend, zeg je? Aan de faculteit Recht & Criminologie van de VUB krijg je inzicht in al deze en andere thema’s. En bouw je een gedegen juridische en criminologische kennis op waarmee je later persoonlijk kunt wegen op de evolutie van de maatschappij. Als dat geen vooruitzicht is.

Sterke opleidingen en sterk onderzoek

Het is met veel plezier en met een zekere fierheid voor wat we als faculteit vertegenwoordigen dat ik jullie welkom heet op de webpagina van de faculteit recht en criminologie van de Vrije Universiteit Brussel.

De faculteit met haar twee opleidingen rechten en criminologie wordt algemeen erkend voor haar studentgericht en kwalitatief onderwijs dat studenten vormt tot kritische en redelijk eigenzinnige wereldburgers. Onze alumni bekleden daarom zeer vaak sleutelposities in internationale en regionale organisaties, in de Belgische politiek, de magistratuur, de advocatuur, de ambtenarij, de politionele diensten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. Het onderwijs op onze faculteit wordt gevoed door een traditie in het wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek dat op bepaalde domeinen tot ver buiten onze landsgrenzen geroemd wordt. De waarden van onze universiteit indachtig, zijn wij ook maatschappelijk geëngageerd en proberen we deze ingesteldheid mee te geven aan onze studenten zodat zij de uitdagingen van deze wereld niet onverschillig en onvoorbereid tegemoet gaan.

Wil jij ook deel uitmaken van deze dynamische en ambitieuze faculteit en ben je op zoek naar een sterke opleiding gesteund op gedegen onderzoek? Je hebt het gevonden. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier, in het hart van Europa, samen kunnen bouwen aan een toekomst waarin jij, met je opgedane kennis en vaardigheden, je plaats zult verwerven.  

Wilfried Rauws, Decaan Recht en Criminologie

STUDEREN AAN FACULTEIT RECHT & CRIMINOLOGIE

Start hier!

Foundation


Investeert u mee in de VUB?

Klik hier!

VUB alumnus ben je voor het leven

Alumni

Blijf op de hoogte van al het VUB nieuws


MIS GEEN ENKELE UPDATE!

Schrijf je in

EVENEMENTEN

Kalender
maandag 26 september, 13 U - 16 U

Wiskunnend Wiske wedstrijd 2016-2017

Jaarlijks kruisen ongeveer 2000 wiskundeknobbels uit het vijfde en zesde jaar secundair onderwijs de degens. Ze buigen zich over een aantal intrigerende wiskundige opdrachten in de Wiskunnend Wiske Wedstrijd. Einddoel? Een plaatsje én overwinning in de finale op 14 maart 2017. Wie...

dinsdag 27 september, 15 U

Van sequentiefragmenten tot microbiële biodiversiteit: bio-informatica algoritmen voor het verwerken van amplicon sequeneringsdata

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van DOCTOR IN DE BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN van Mr. Ahmed MOHAMED MYSARA ABDELWAHAB. Promotor: Prof. dr. D. Charlier. Gezamenlijk doctoraat met KUL.

dinsdag 27 september, 20 U

Kick-off RITCS CAFE powered by XL-air

Het RITCS CAFE opent opnieuw de deuren! Dat vieren we met héél veel muziek en ambiance. Studentenradio XL AIR zorgt voor showcases en dj’s, bereid je dus voor op een Kick-Off zoals geen anderen!

dinsdag 27 september, 22 U

Openings TD BSG

Om het academiejaar goed te starten, kan je op dinsdag (27/09) al meteen naar een fuif van de overkoepelende studentenvereniging BSG. Niet de grootste van de week, maar wel de gezelligste!

woensdag 28 september, 17 U

Brussels Univers’City Parade

De Brussels University Alliance (BUA) daagt u uit om de rolschaatsen aan te binden of de fietsbanden op te pompen om deel te nemen aan een sportieve tocht doorheen een stukje Brussel: de Brussels Univers‘City Parade.

donderdag 29 september, 14 U - 23 U

Brussel Brost 2016

Wil je graag de stad beter leren kennen? Brussel Brost, het grootste studentenfeest van Brussel, is de ideale gelegenheid! Ga de nacht feestend tegemoed met al je vrienden op de prachtige Akenkaai in Brussel.

HOE BEÏNVLOEDT TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP ONZE DEMOCRATIE EN ONS RECHTSSYSTEEM?

Law, Science, Technology & Society en de interactie daartussen. Ziedaar de focus van de onderzoeksgroep LSTS. De uitdaging? Nagaan in hoeverre de huidige wetenschappelijke en technologische evolutie noopt tot een herijking van de grondprincipes van democratie en staatsrecht. Vanuit een multidisciplinaire benadering wisselen experten uit vakgebieden als rechten, criminologie, sociologie en ‘harde’ wetenschappelijke richtingen inzichten uit om zo tot nieuwe antwoorden te komen. Hoe ga je om met zaken als het gebruik van lokatiegegevens, de koppeling van databanken, de digitalisering van publicaties, genetisch gemodifieerde gewassen? LSTS vist het uit.

Faculteit Recht & Criminologie
Gebouw C - 4de verdieping
Lokaal 4.C.301
Pleinlaan 2
Elsene
Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Pleinlaan 2
Elsene

Toekomstige studenten

info@vub.ac.be

Bedrijven

rd.interface@vub.ac.be

Pers

Sicco Wittermans
+32 (0) 473 96 41 37
sicco.wittermans@vub.ac.be