Portal for

Drie weken bomvol met informatiemomenten, leuke feestjes en activiteiten.

Neem een vliegende start van 26 september tot 11 oktober!

Voor elk wat wils

maandag 26 september, 08 U

Onthaal nieuwe studenten - Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus & Brussels Technology Campus

De colleges starten op maandag 26 september 2016. Op die dag worden alle nieuwe studenten hartelijk welkom geheten op de Vrije Universiteit Brussel. De perfecte gelegenheid om jouw nieuwe studiegenoten al eens te ontmoeten!

maandag 26 september, 11 U

Onthaal nieuwe studenten - Brussels Health Campus

De colleges starten op maandag 26 september 2016. Op die dag worden alle nieuwe studenten hartelijk welkom geheten op de Vrije Universiteit Brussel. De perfecte gelegenheid om jouw nieuwe studiegenoten al eens te ontmoeten!

dinsdag 27 september, 20 U

Kick-off RITCS CAFE powered by XL-air

Het RITCS CAFE opent opnieuw de deuren! Dat vieren we met héél veel muziek en ambiance. Studentenradio XL AIR zorgt voor showcases en dj’s, bereid je dus voor op een Kick-Off zoals geen anderen!

dinsdag 27 september, 22 U

Openings TD BSG

Om het academiejaar goed te starten, kan je op dinsdag (27/09) al meteen naar een fuif van de overkoepelende studentenvereniging BSG. Niet de grootste van de week, maar wel de gezelligste!

woensdag 28 september, 17 U

Brussels Univers’City Parade

De Brussels University Alliance (BUA) daagt u uit om de rolschaatsen aan te binden of de fietsbanden op te pompen om deel te nemen aan een sportieve tocht doorheen een stukje Brussel: de Brussels Univers‘City Parade.

donderdag 29 september, 14 U - 23 U

Brussel Brost 2016

Wil je graag de stad beter leren kennen? Brussel Brost, het grootste studentenfeest van Brussel, is de ideale gelegenheid! Ga de nacht feestend tegemoed met al je vrienden op de prachtige Akenkaai in Brussel.

donderdag 29 september, 22 U

Retro Night

De eerste donderdag van het academiejaar organiseren de Polytechnische Kring en de Geneeskundige Kring de allereerste tent-td van het academiejaar: Retro Night. Een ideaal feestje om naar af te zakken na het feestgedruis van Brussel Brost. 

zondag 2 oktober, 09 U - 15 U

Brussels Marathon - Half Marathon - Mini Marathon 2016

Voor de  zevende keer vormt de VUB een partnership met de Brussels Marathon! Kortom, samen lopen voor het goede doel is een jaarlijkse traditie geworden. ...

maandag 3 oktober, 12 U - 23 U

VUB Kickoff - Campus Jette

Nieuw op Campus Jette of gewoon zin in een toffe namiddag? Kom dan zeker eens langs op de VUB Kickoff met tal van eetstandjes, een tweedehandsmarkt, animatie, workshops en comedy. Je kan er kennis maken met al wat de VUB en Brussel je het komende jaar te bieden hebben. En er zijn...

maandag 3 oktober, 14 U - 17 U

Tweedehandsmarkt Campus Jette (Enkel voor studenten)

Heb jij nog boeken, meubels, kleren of andere prullen waar je vanaf wil zonder ze zomaar weg te gooien? Schrijf je dan in voor onze tweedehandsmarkt.

maandag 3 oktober, 17 U - 22 U

After work drink - Campus Jette

Kom na je shift in het UZ of aan de VUB in Jette nog even proeven van de studentensfeer van weleer tijdens de Kickoff afterwork drink.

maandag 3 oktober, 18 U

BBQ Campus Jette

Sluit de Kickoff in Jette af met een lekker gevulde maag en schuif aan voor de laatste BBQ van het seizoen! 

woensdag 5 oktober, 17 U

Trappistenavond

De kwaliteit van onze trappistenbieren verwierf naam en faam over de wereld. En terecht. Trappistenbier is geen biersoort, maar de benaming van een bier dat gebrouwen wordt door (of onder toezicht van) Cisterciënzers van de Strikte Orde, binnen de muren van de abdij.

donderdag 6 oktober, 14 U - 20 U

VUB Kickoff - Etterbeek

Ben jij klaar voor de start van het nieuwe academiejaar? Blokkeer donderdagnamiddag 6 oktober alvast in je agenda en ontdek wat de VUB en Brussel je het komende jaar te bieden hebben. Kortom, beleef een fantastische middag en leer meteen een pak nieuwe vrienden kennen! Oh ja, en...

donderdag 6 oktober, 15 U - 18 U

Tweedehandsmarkt - Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Enkel voor studenten)

Snuffel je graag tussen de spullen van anderen, of speur je graag de opportuniteiten af op een rommelmarkt? Wel hier is je kans. Want tussen 15u en 19u kan je in de Mandela zaal (onder aula Q) terecht voor een tweedehandsmarkt.

donderdag 6 oktober, 16 U - 20 U

After Work Drink - Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

Steun onze studentenkringen en geniet van een lekker hapje en drankje op de VUB Kickoff. Het ideale moment om bij te kletsen met je collega's aan de start van het academiejaar of op een informele manier kennis te maken met onze nieuwe rector, Caroline Pauwels. Want zij neemt voor...

zondag 9 oktober, 10 U - 13 U

Univers'City Trail

Loop door de gangen van d'unief!

woensdag 12 oktober, 19 U

Quiz: De literaire quiz voor de gewone sterveling

Weet jij wat de invloed is van Dostojevski’s emfase op het ontbreken van existentialistische adjectieven in het late werk van Kafka?