Geneeskunde

Op onze medische campus in Jette zit je op de juiste plek om je te ontwikkelen tot huisarts of specialist. Alle medische studenten en specialisten van het Universitair Ziekenhuis Brussel van de VUB bevinden zich op dezelfde campus. Net als de leslokalen, labo’s en de studentenkoten. Handig, toch?

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Eerste stap op de arbeidsmarkt

De grote aandacht die aan gezondheid en welzijn in onze maatschappij wordt besteed, zorgt ervoor dat de arbeidsmarkt voor artsen zeer breed is.

Onze afgestudeerde artsen staan bekend om hun snelle inzetbaarheid in de gezondheidszorg. Onze opleiding geneeskunde biedt je de mogelijkheid op een succesvolle carrière als huisarts in het ziekenhuis, in de research en in de sociale geneeskunde, maar ook daarbuiten (ontwikkelingshulp, verzekeringsgeneeskunde, arbeidsgeneeskunde, ...).

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

De huidige opleidingen tot specialist (4-6 jr) of huisarts (3 jr) worden omgevormd tot master-na- masteropleidingen in de verschillende specialisaties en in de huisartsgeneeskunde. Deze opleidingen zullen elk 120 studiepunten omvatten en bestaan uit een truncus communis (gemeenschappelijke stam), waarvan een deel door verschillende Vlaamse universiteiten wordt georganiseerd en een ander deel instellingsgebonden is.

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Faculteitssecretariaat Geneeskunde en Farmacie

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC) Jette

+32-2-4774481
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be