Industriële Wetenschappen: Elektromechanica

Zegt het je wel wat om zelfstandig en in teamverband complexe machines en elektromechanische systemen - (onderdelen van) auto's, vliegtuigen, elektrische en verbrandingsmotoren, ... - te ontwerpen? Of er toch nog niet helemaal van overtuigd dat de doordeweekse dag van een elektromechanisch industrieel ingenieur uitermate boeiend kan zijn? Google dan, alvorens je op 'Lees verder' klikt, alvast even Burt Rutan, John Dabiri of Luc Donckerwolke...

Lees verder

Overtuigd om te komen studeren aan de VUB?

Start je inschrijving nu!

Internationale kansen

Binnen deze opleiding kan je op uitwisseling naar:

België
Estland
Italië
Oostenrijk
Roemenië
Spanje

Voor een actueel en gedetailleerd overzicht van alle EU en non-EU bestemmingen binnen de exchange programma’s, contacteer exchange.outgoing@vub.ac.be 

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

De opleiding Industriële Wetenschappen is praktisch georiënteerd. Binnen de opleiding worden mensen opgeleid die onmiddellijk inzetbaar zijn in een hoogtechnologische industriële omgeving. Als industrieel ingenieur ben je vaak de schakel tussen de vaktechnici aan de ene kant en de meer 'theoretische' burgerlijk ingenieurs aan de andere kant. Afgestudeerde industrieel ingenieurs worden ook vaak als procesingenieurs ingezet, waarbij ze gekende processen en technieken toepassen en onderhouden. Maar evengoed kan je leidinggevende functies bekleden in het bedrijfsleven, de dienstensector en de overheid. Starten als zelfstandig ondernemer behoort ook tot de mogelijkheden.

Aangezien ingenieurs een knelpuntberoep vormen, is een ruime keuze aan werkgelegenheid gegarandeerd. Bovendien is het beroep zeer uitdagend, gevarieerd, boeiend en met de nodige verantwoordelijkheid.

Meer informatie over de beroepsmogelijkheden van een industrieel ingenieur kan je vinden op www.vub.ac.be/ingenieur.

Als Industrieel Ingenieur: Elektromechanica kan je aan de slag in bedrijven die actief zijn in domeinen van hernieuwbare energie, auto- en vliegtuigbouw, lucht- en ruimtevaart, en in bedrijven die elektromechanische systemen en machines ontwikkelen. Daarnaast kan je leidinggevende functies bekleden in de dienstensector en de overheid. Starten als zelfstandige ondernemer of je onderzoekscapaciteiten aanwenden in een academische context behoren ook tot de mogelijkheden.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Ingenieurswetenschappen

+32-2-6292901
secr@ir.vub.ac.be