Jeugdgezondheidszorg

Je bent arts en hebt een bijzonder interesse voor preventieve gezondheidszorg; multidisciplinair werken; de omstandigheden waarin kinderen en jongeren leven, groeien en zich ontwikkelen; het helpen bevorderen, bewaken en behouden van de gezondheid, de groei en de ontwikkeling van kinderen en jongeren; en de regels van evidence-based functioneren? Dan is de master-na-masteropleiding Jeugdgezondheidszorg zeker iets voor jou!

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

De Master na Master in de Jeugdgezondheidszorg is een wettelijke vereiste voor tewerkstelling in de Centra voor Leerlingenbegeleiding.

Een getuigschrift in de jeugdgezondheidszorg geeft toegang tot tewerkstelling in de zuigelingenzorg bij Kind en Gezin.

De Master na Master in de Jeugdgezondheidszorg geeft toegang tot tewerkstelling bij overheidsdiensten Volksgezondheid, zowel Federale als Vlaamse administratie.

De opleiding is sterk aanbevolen voor artsen die een medische coördinatiefunctie binnen Kind en Gezin ambiëren.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Lara Vesentini

lara.vesentini@vub.ac.be

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC) Jette

+32-2-4774481
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be