Journalistiek

Deze opleiding geeft je een ticket naar een baan in de journalistiek. Vanuit een groot aantal academische en professionele opleidingen (ook Nederlandse) kun je vlot instromen in deze ‘magneetmaster’. Met de meest recente technieken bieden we de mogelijkheid tot specialisatie in print, online, radio of tv. Je kunt kiezen voor een praktijkgerichte masterproef onderzoeksjournalistiek. Onze goede contacten met het werkveld garanderen interessante stages die als springplank naar een eerste job fungeren. Onderaan op deze pagina vind je een lijst van onze alumni.

Lees verder

OVERTUIGD OM TE KOMEN STUDEREN AAN DE VUB?

Start je inschrijving nu!

Na je opleiding

Phd

Masterdiploma op zak, maar niet meteen zin om de academische wereld te verlaten? Als doctoraatsstudent voer je minstens 4 jaar lang voltijds onderzoek uit aan de universiteit. Benodigd: een promotor, een onderzoeksonderwerp en voldoende financiering. Drie keer check? Waag je kans en doctoreer.

Eerste stap op de arbeidsmarkt

Masters in de journalistiek kunnen aan de slag als redacteur of eindredacteur bij kranten, tijdschriften en bedrijfsbladen of op internet-, radio- en tv-redacties.

In de journalistieke wereld kom je heel veel van onze oud-studenten tegen. Een overzicht van onze alumni.

Je wil het professioneel helemaal maken? De VUB staat je enthousiast bij, met onder andere workshops en networkevents, permanente vormingen en startersseminaries, een eigen Career Center, hulp en tips bij sollicitaties, enzovoort. Kortom, alles voor een carrière als hoogvlieger.

Blijven studeren

Studeren is niet langer beperkt tot één fase in het leven. De VUB heeft daarom een groot aanbod van opleidingen die je kan combineren met een baan. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied en je toekomst gaaf houden? Kies voor de combinatie ‘Werken en studeren’ aan de VUB.

Infopunt Studenten

+32-2-6292010
info@vub.ac.be

StudieBegeleidingsCentrum (SBC)

+32-2-6292306
begeleiding@vub.ac.be

StudentenAdministratieCentrum (SAC)

sac@vub.ac.be

Faculteitssecretariaat Letteren en Wijsbegeerte

+32-2-6293905
faclw@vub.ac.be