U bent hier

Journalistiek

Programma

Aantal ECTS-credits: 
180 + 60
Aantal studiejaren: 
3 + 1
Stage: 
verplicht
Opleidingstaal: 
Nederlands
Faculteit: 
Arts and Philosophy
accredited by NVAO
Campus: 
Etterbeek

Maak kennis

Deze opleiding (de vroegere master journalistiek van de Erasmushogeschool) is een ticket naar een baan in de journalistiek. Je hoeft geen bachelor Toegepaste Taalkunde te hebben, je kunt vanuit een andere academische of professionele opleiding vlot instromen in deze ‘magneetmaster’. Ook Nederlandse studenten zijn van harte welkom. Onze goede contacten met het werkveld garanderen interessante stages die als springplank naar een eerste job fungeren.

Toelating en inschrijven

Wil je je studie aan de VUB beginnen, maar twijfel je of je wel genoeg voorkennis hebt of weet je niet of je wel aan de toelatingsvoorwaarden voldoet? Het staat hier allemaal mooi op een rijtje. En je kunt direct zien wat het je kost.

Na je opleiding

Met een masterdiploma kun je in vele domeinen aan de slag: in het onderwijs, in de privé-sector, bij de overheid, noem maar op. Je kunt ook kiezen voor een carrière in de academische wereld. Niet zeker hoe je het verder wilt aanpakken? De VUB staat je bij met advies én tal van diensten. Klik door en kijk onder ‘carrière’ wie er allemaal bij ons studeerde.

Kies een datum >>
Kies je studie slim, kom naar een infodag

Op welke campus moet je zijn?

Campus Etterbeek
Thuisbasis van de meeste opleidingen aan de VUB: exacte en humane wetenschappen.
Wegbeschrijving
 
Campus Jette
In de schaduw van het UZ Brussel vind je alle medische opleidingen en ook Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.
 
Campus Kaai 
In de schaduw van de Zuidertoren en op een boogscheut van het stadscentrum klopt het hart van de opleiding Industriële Wetenschappen.